Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Άννα Μαστοράκου: "Oι ειδικευόμενοι ιατροί αποτελούν βασικό πυλώνα του δημόσιου συστήματος υγείας"

Άννα Μαστοράκου: "Oι ειδικευόμενοι ...

"Ο ρόλος του ειδικευόμενου είναι σαφώς δισυπόστατος, με εργασία και εκπαίδευση να συμπορεύονται' αναφέρει μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου αναφερόμενη στο θέμα των ειδικευόμενων γιατρών και των προωθούμενων αλλαγών αναφέρει: "Οι ειδικευόμενοι ιατροί αποτελούν βασικό πυλώνα του δημόσιου συστήματος υγείας της χώρας και η Ελληνική πολιτεία οφείλει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την εργασιακή προσφορά, την ανάληψη ευθύνης και την επάξια συνεισφορά τους στην απαιτούμενη στήριξη και ανανέωση του ΕΣΥ, συχνά υπό σκληρές και αντίξοες συνθήκες εργασίας.

Ο ρόλος του ειδικευόμενου είναι σαφώς δισυπόστατος, με εργασία και εκπαίδευση να συμπορεύονται σε μία άρρηκτη σχέση. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση παραπέμπει σε απαξίωση και υποβάθμιση του ρόλου των νέων ιατρών σε ένα σύστημα υγείας που υπολείπεται σε πρόγραμμα εκπαίδευσης, σε ποιότητα εργασιακών συνθηκών και σε προσφορά επαγγελματικής ή επιστημονικής προοπτικής.


Το νέο εκπαιδευτικό σύστημα οφείλει να προβεί σε αξιολόγηση της επάρκειας των εκπαιδευτικών κέντρων με κατάρτιση ευέλικτων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που να αποφεύγουν τη δημιουργία ανυπέρβλητων εμποδίων (γεωγραφικών, χρόνου, χρήματος) ή ανισότητας πρόσβασης στη γνώση.


Σε μία εποχή που οι νέοι ιατροί αποχωρούν μαζικά από τη χώρα, ο στρατηγικός σχεδιασμός της πολιτείας οφείλει να αναγνωρίσει τη συνεισφορά τους, να τους στηρίξει έμπρακτα και να τους προσφέρει κίνητρα για επαγγελματική προοπτική και σταδιοδρομία στη χώρα μας".

Άννα Μαστοράκου
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being