Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σύλληψη 22χρονης για τρομοκρατία

Σύλληψη 22χρονης για τρομοκρατία

Εκτιμάται ότι ανήκει στους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Συνελήφθη στις 5.30 τα ξημερώματα από άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, η 22χρονη που αναζητούσε η Αντιτρομοκρατική για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». H σύλληψή της έγινε ενώ περπατούσε στην οδό Πατησίων μαζί με  δύο νεαρούς, όταν οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και τους προσήγαγαν.

Η 22χρονη μένει  με τους γονείς της, στην Πεντέλη. Ο πατέρας της είναι τοπογράφος, ενώ η μητέρα εκπαιδευτικός. Εκτός από την 22χρονη, έχουν άλλο έναν γιο 14 ετών.

Τις τελευταίες ημέρες είχε μετακομίσει προσωρινά στο διαμέρισμα πίσω από το Πολυτεχνείο.  
Αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο κατά συρροή, έκρηξη από κοινού από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο κατά συρροή, και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική έφτασε στα ίχνη της κοπέλας μετά από ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων της, τα οποία ήταν ίδια με αυτά που βρέθηκαν στην μονοκατοικία στο Χαλάνδρι, ενώ  φέρεται να  είχε προσαχθεί ξανά στη Γ.Α.Δ.Α για συμμετοχή σε επεισόδια με αναρχικούς

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν προκύψει στοιχεία για ακόμη πέντε άτομα για τα οποία αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης. Συνολικά, ο αριθμός των υπόπτων για συμμετοχή στη συγκεκριμένη οργάνωση ανέρχεται σε 15 άτομα.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση στο σπίτι του Μίμη Ανδρουλάκη, την οποία η Αντιτρομοκρατική «χρεώνει» στους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε χύτρα, όπως και στις περισσότερες επιθέσεις, για τις οποίες η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη.

ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΤΗ

Προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα στις 11 το πρωί, ζήτησε και έλαβε σήμερα το μεσημέρι, από την 32η Τακτική Ανακρίτρια η 22χρονη.
Η συλληφθείσα πριν από την Ανακρίτρια, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ώστε να εκτελεστεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος της .

"ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΗ Η 22ΧΡΟΝΗ"

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Χήτου, στο zougla.gr, σεσημασμένη είναι η 22χρονη που συνελήφθη τα ξημερώματα από άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην περιοχή του πολυτεχνείου. Οι διωκτικές Αρχές κατάφεραν να φθάσουν στα ίχνη της με τη βοήθεια των εγκληματολογικών εργαστηρίων, όταν τα αποτυπώματά της ταυτοποιήθηκαν με αυτά που βρέθηκαν στη μονοκατοικία στο Χαλάνδρι, την οποία χρησιμοποιούσαν μέλη της οργάνωσης «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες της zougla.gr, η κοπέλα είχε παλαιότερα προσαχθεί στη Γ.Α.Δ.Α για συμμετοχή σε επεισόδια με αναρχικούς.

Πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από το χτύπημα στον Καρέα, στο σπίτι του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μίμη Ανδρουλάκη, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακολουθήσουν τα βήματα της 22χρονης σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης εδώ και ελάχιστες ημέρες.

Στα εντάλματα, που εκδόθηκαν εν κρυπτώ, εμπλέκονται και άλλα τέσσερα άτομα τα οποία αναζητούνται. Η 22χρονη παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς είναι η μοναδική γυναίκα ανάμεσα σε όσους αφορούν τα τελευταία -πέντε εν συνόλω- εντάλματα σύλληψης.

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό, αυτό ενισχύει και τον ρόλο της, καθώς η ίδια πηγή ενημέρωσης ανέφερε στη zougla.gr πως «σε αυτή την οργάνωση οι γυναίκες έχουν σοβαρό υποστηρικτικό ρόλο. Χρησιμοποιούνται για να κατοπτεύσουν ένα χώρο, αλλά και πολλές φορές για το…ξεκάρφωμα. Είναι αυτονόητο, βέβαια, πως σε πολλά τέτοια χτυπήματα, όπως στου Μίμη Ανδρουλάκη, οι κοπέλες αυτές φυλάνε τσίλιες ή και ακόμη συνοδεύουν τους άνδρες στα σημεία της τοποθέτησης των εκρηκτικών μηχανισμών».

Ο… τραχανάς για τη νέα ηγεσία της Αντιτρομοκρατικής ήταν «στρωμένος» από την προηγούμενη διοίκηση της υπηρεσίας, από τον Ταξίαρχο Δημήτρη Χωριανόπουλο, ο οποίος πριν να αποστρατευθεί ανέμενε το πράσινο φως για να επακολουθήσουν νέα εντάλματα, αφού όμως η υπόθεση της… άγουρης οργάνωσης θα ανετίθετο σε ειδικό εφέτη ανακριτή, πράγμα το οποίο και έγινε μόλις την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η υπόθεση ανατέθηκε όχι σε έναν αλλά σε δυο ειδικούς εφέτες ανακριτές, στον Δημήτρη Φλέγκα και στον Κωνσταντίνο Μπαλτά, ο πρώτος εκ των οποίων υπηρετούσε στο διοικητικό Πρωτοδικείο του Πειραιά, ο δε δεύτερος στο αντίστοιχο της Αθήνας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις