Κάποιοι από τους δράστες δεν τη γλιτώνουν
Κλέφτες κι αστυνόμοι εν δράσει στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, όπου απανωτά είναι τα περιστατικά ληστειών,κλοπών και συμπλοκών. Κάποια μοιάζουν απίστευτα μια και γιος έκλεψε την ίδια του τη μάνα!Στην Πάτρα, σύμφωνα με την αστυνομία, 35χρονος γιος μαζί με συνεργό του, παραβίασαν το παράθυρο του σπιτιού της μητέρας του, μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν από την 53χρονη το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, δύο τηλεοράσεις και κοσμήματα συνολικής αξίας 1500 ευρώ.Ο γιος όπως και ο 29χρονος συνεργός του συνελήφθησαν.
Πάτρα: Μπούκαρε από παράθυρο και έκλεψε τη μάνα του!
Δύο περιστατικά σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στην Πάτρα και στη Δυτική Αχαΐα. Στη μία περίπτωση , στην οδό Γκότση στην Πάτρα, κοντά στα μεσάνυχτα δύο άγνωστοι που αναζητούνται μαχαίρωσαν έναν 19χρονο. Κατάφεραν να τον τραυματίσουν στον αριστερό μηρό, γλουτό και στην κοιλιά.Ο νεαρός παραμένει νοσηλευόμενος στο ΓΚΝΠ Άγιος Ανδρέας.Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πρόκειται για τυχαίο περιστατικό.
Εφιαλτικό βράδυ για 46χρονο στο Σανταμέρι Αχαϊας-Τον χτύπησαν άγρια για να τον ληστέψουν
Στο Σανταμέρι της Δυτικής Αχαΐας, σήμερα στις 2.30 τα ξημερώματα, τρεις κουκουλοφόροι μπήκαν στο σπίτι 46χρονου Έλληνα, ο οποίος διαμένει με τους ηλικιωμένους γονείς του (82 και 88 ετών) και αφού τον χτύπησαν, κατάφεραν να πάρουν το χρηματικό ποσό των 433 ευρώ συνολικά και να τραπούν σε φυγή.
Αρχικά ο 46χρονος βγήκε έξω από το σπίτι και οι δράστες τον χτύπησαν με ξύλο ελιάς και λοστό. Του πήραν 130 ευρώ από την τσέπη του πουκαμίσου του. Στη συνέχεια τον έσυραν μέσα στο σπίτι και από το δωμάτιο της ηλκιωμένης μητέρας του πήραν 300 ευρώ και έφυγαν με αυτοκίνητο.
Όπως έχουμε ξαναγράψει, πλέον οι παράνομοι προτιμούν να δρουν σε βάρος ηλικιωμένων, (ληστείες, απάτες) και επιλέγουν χωριά και περιοχές απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα που διαθέτουν σε κοντινή απόσταση, αστυνομικά τμήματα.Τα περιστατικά στη Δυτική Αχαΐα είναι πολλά γι΄αυτό και έχει ζητηθεί και θα δημιουργηθεί Τμήμα Ασφαλείας στην Κάτω Αχαΐα.
Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου τέσσερις άνδρες, ηλικίας 18, 19, 26 και 27 ετών, μέρα μεσημέρι στην Πάτρα χτύπησαν με γροθιές στην πλάτη ένα 26χρονο Έλληνα, έξω από το σπίτι του λόγω προσωπικών τους διαφορών.
Επίσης στην Πάτρα σημειώθηκε ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Στις 4 Μαρτίου ο 29χρονος με την απειλή μαχαιριού και φορώντας κουκούλα τύπου full face αφαίρεσε (450) ευρώ από υπάλληλο του πρατηρίου
Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε άμεσα από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών που περιπολούσαν στην περιοχή.
Στο Αίγιο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, συνελήφθησαν προχθές τρεις Ελληνίδες, ηλικίας 34, 16 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.
Σύμφωνα με την αστυνομία οι δυο ανήλικες ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από ανασφάλιστο αυτοκίνητο 64χρονου Έλληνα, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε σούπερ μάρκετμ το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
Επισημαίνεται ότι η 15χρονη συνελήφθη άμεσα, σε κοντινή απόσταση από το σημείο της κλοπής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, που περιπολούσαν στην περιοχή, ενώ την επόμενη ημέρα το πρωί, στο πλαίσιο στοχευμένων αναζητήσεων συνελήφθη και η 16χρονη συνεργός της.
Αγρίνιο
Την περασμένη Πέμπτη 2 Μαρτίου συνελήφθησαν τρεις Έλληνες για ληστεία και διακεκριμένες κλοπές στο Αγρίνιο
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου πέρασαν χειροπέδες σε τρεις άνδρες, ηλικίας 23, 24 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και απόπειρας ληστείας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού, εισήλθαν στην οικία 80χρονης, ασκώντας της σωματική βία και αφού έψαξαν όλους τους χώρους του σπιτιού, αποχώρησαν, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
Στη συνέχεια, οι δράστες μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Εθνική Οδό Αγρινίου – Αντιρρίου, όπου εκμεταλλευόμενοι ολιγόλεπτη απουσία του ιδιοκτήτη, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.240 ευρώ.
Για την σύλληψη των δραστών οργανώθηκε άμεσα συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
Στην κατοχή των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 2.240 ευρώ, που οι δράστες είχαν αφαιρέσει πριν λίγη ώρα, το οποίο παρέδωσαν στον ιδιοκτήτη του πρατηρίου.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν άλλα 345 ευρώ, τα οποία κατείχαν οι δράστες προερχόμενα από εγκληματικές ενέργειες, καθώς και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου και κρατούνται, προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή.
Πρώτη ενημέρωση: 13:26
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Aίγιο: "Πέταξαν" 800 ευρώ έξω από σούπερ μάρκετ - The Best News
Μαχαιρώματα και κακοποίηση ηλικιωμένων τη νύχτα στην Πάτρα- Ψάχνει τους δράστες η αστυνομία
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










