Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Γεμάτος ο Μάρτης και ο Απρίλης στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με 7 παραστάσεις

Πάτρα: Γεμάτος ο Μάρτης και ο Απρίλης στ...

"Αρμένης", Φόστερ Τζένκινς, Λυρική βραδιά, Ορφέας και Ευρυδίκη, Χοροθέατρο Πλεύσις και Μ. Ρούτση

Γεμάτη από θεατρικές παραστάσεις θα είναι η περίοδος έως το Πάσχα για το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας. Ήδη η μουσικοθεατρική παράσταση «Απόψε…Λόλα Μπλάου» με την Κατερίνα Γιαμαλή που είναι ένα μιούζικαλ για μία ηθοποιό, του Γκέρκ Κράισλερ, σε μετάφραση Κοραλίας Σωτηριάδου και σκηνοθεσία του Μίχαελ Ζάιμπελ ολοκληρώνεται με τις 2 τελευταίες παραστάσεις την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη 6 και 7 Μαρτίου 2017 στις 21.00 στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων.

Η παραγωγή αυτή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που έχει αφήσει καλές εντυπώσεις, θα παρουσιαστεί στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Αμαλία.

Θα ακολουθήσει η παράσταση “O Αρμένης” που παρουσιάζει δραματοποιημένο το ομότιτλο λογοτεχνικό διήγημα της Χαράς Κοσεγιάν με χρήση αυθεντικού πρωτότυπου οπτικοακουστικού υλικού. Η παράσταση με τον Τάσο Μπλάτζιο, ο οποίος έχει επιμεληθεί και την δραματουργική επεξεργασία του κειμένου, θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας, στις 13 και 14 Μαρτίου 2017 στις 21:00 και τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αρμενίας.

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα φέρει και την παράσταση «Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς - Ενθύμιο» με την Ναταλία Τσαλίκη και τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο σε σκηνοθεσία του Γιάννου Περλέγκα για την χειρότερη σοπράνο στον κόσμο, μία αληθινή ιστορία που έγινε και ταινία με την Μέριλ Στριπ. Η παράσταση αυτή του Θεάτρου Θησείον που έχει λάβει ιδιαίτερα θετικές κριτικές, θα παιχθεί στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στις 16 και 17 Μαρτίου 2017.

Το ΔΗΠΕΘΕ και ο καλλιτεχνικός του διευθυντής Κώστας Καζάκος θα φιλοξενήσουν στην Πάτρα (στις 27 και 28/3) και την παράσταση  του θεάτρου Αλκμήνη «Μετά τη Βάρκιζα» του Μυρώδη Αδαμίδη σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου. Παίζουν οι: Θεοδώρα Σιάρκου, Τσαμπίκα Φεσάκη, Ειρήνη Πολυδώρου, Μάνος Κωστής, Σάββας Πογιατζής και Κωστής Σαββιδάκης.

Στο πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας την φετινή ανοιξιάτικη περίοδο έχει ενταχθεί και μία παράσταση του χοροθεάτρου Πλεύσις όπου επικεφαλής είναι ο Αντώνης Κουτρουμπής (για το τέλος Μάρτη) ενώ θα προηγηθεί στις 20 και 21 Μαρτίου η νέα λυρική βραδιά/παράσταση του operart studio του ΔΗΠΕΘΕ με θέμα Ρομαντισμός. Την παράσταση θα σκηνοθετήσει ο Μίχαελ Ζάιμπελ, ο οποίος ετοιμάζει για το τέλος Απριλίου την φιλόδοξη παραγωγή «Ορφέας και Ευρυδίκη».

Ακόμα στο πρόγραμμα είναι και μία μουσικοθεατρική παραγωγή με την Πατρινή ερμηνεύτρια Μαρία Ρούτση σε τραγούδια Μπρεχτ. Αυτή η ξεχωριστή παραγωγή αναμένεται να παρουσιαστεί αρχές Απριλίου σε σκηνοθεσία Μίχαελ Ζαίμπελ και χορογραφίες Νίκου Λυμπεράτου. Η Μαρία Ρούτση είχε εντυπωσιάσει τραγουδώντας στην παράσταση του Κώστα Καζάκου "Η Ζωή του Γαλιλαίου" του Μπρεχτ, πέρυσι στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture