Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΑΝΑΣ ΣΤΟ "ΠΟΛΥΕΔΡΟ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΟΔΥΣΣΕΙΑ"

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΑΝΑΣ ΣΤΟ &qu...

Ξαναγράφει και ξαναλέει το έπος με τον δικό του τρόπο

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Πολύεδρο μας καλούν στην παρουσίαση της "Οδύσσειας" του Ομήρου στην διασκευή του Μιχάλη Γκανά.

Θα μιλήσουν:

Αργυρούλα Αλεξανδροπούλου, διδάκτωρ ιστορίας και διευθ. του γυμνασίου Ρίου

Σοφία Κασβίκη, φιλόλογος.

και ο συγγραφέας Μιχάλης Γκανάς

Πέμπτη 2 Μαρτίου  8μμ

Μια πρωτότυπη νέα "Οδύσσεια" ξαναγραµµένη από έναν σύγχρονο δηµιουργό. Ο Μιχάλης Γκανάς ξαναγράφει και ξαναλέει την "Οδύσσεια" µε τον δικό του τρόπο, βάζοντας µέσα στο κείµενο στοιχεία από την πλούσια γλωσσική µας παράδοση.

Ο Μιχάλης Γκανάς γεννήθηκε στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας το 1944. Από το 1962 ζει και εργάζεται στην Αθήνα, όπου ήρθε για να σπουδάσει νομικά. Βιβλιοπώλης για μια δεκαπενταετία, συνεργάστηκε αργότερα με την κρατική τηλεόραση ως επιμελητής λογοτεχνικών εκπομπών και σεναριογράφος.Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, ενώ στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς Έλληνες και ξένους συνθέτες: Μ. Θεοδωράκης, Ν. Μαμαγκάκης, Ν. Ξυδάκης, Δ. Παπαδημητρίου, Ν. Κυπουργός, G. Bregovic, A. Dinkjian κ.ά. Μετέφρασε τις "Νεφέλες" του Αριστοφάνη για το Θέατρο Τέχνης - Κάρολος Κουν και τους "Επτά επί Θήβας" του Αισχύλου για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πατρών. Το 1994 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για το βιβλίο του "Παραλογή". Τον Δεκέμβριο του 2011 τιμήθηκε με το Βραβείο Ποίησης του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture