Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πρόβλημα στέγασης και υποστελέχωσης στο Ειρηνοδικείο Πατρών- Ερώτηση Βουλευτών στον Σταύρο Κοντονή

Πρόβλημα στέγασης και υποστελέχωσης στο ...

Ανάμεσά τους η Σία Αναγνωστοπούλου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τις ανάγκες στελέχωσης και στέγασης του Ειρηνοδικείου Πατρών κατέθεσαν βουλευτές. Ανάμεσα τους και η βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουν:"Το Ειρηνοδικείο Πατρών έχει επανειλημμένα απευθυνθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, θέτοντας τα οξεία προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ειδικότερα, ενώ μετά τη συγχώνευση των περιφερειακών Ειρηνοδικείων Τριταίας και Φαρρών οι οργανικές θέσεις των υπαλλήλων του Ειρηνοδικείου Πατρών ανέρχονταν σε είκοσι εννέα (29), είκοσι δύο (22) θέσεις Γραμματέων και επτά (7) θέσεις Επιμελητών, σήμερα υπηρετούν μόνο δεκαέξι (16) υπάλληλοι σε θέσεις γραμματέων και κανένας επιμελητής.

Πέρα όμως από το ζήτημα της στελέχωσης, το Ειρηνοδικείο Πατρών αντιμετωπίζει επείγουσες στεγαστικές ανάγκες. Η μίσθωση του οικήματος όπου στεγάζεται έως σήμερα το Ειρηνοδικείο, στο δεύτερο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Κανάρη, έχει ήδη λήξει από το 2002 και επείγει η παραχώρηση χρήσης του δημοσίου κτήματος επί των οδών Πατρέως και Καραϊσκάκη, προκειμένου να μεταστεγασθούν οι υπηρεσίες του Ειρηνοδικείου (γραφεία, αίθουσες ακροατηρίων και αποθήκες για το Αρχείο του Δικαστικού Μεγάρου). Σύμφωνα δε με τεχνική έκθεση που συνέταξαν κατόπιν αυτοψίας οι τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, απαιτείται η διενέργεια εργασιών για την αποπεράτωση και επισκευή του ακινήτου, οι οποίες προϋπολογίζονται στο ποσό των 350.000 ευρώ.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να προχωρήσει η επωφελής για το Δημόσιο μεταστέγαση των υπηρεσιών του Ειρηνοδικείου Πατρών σε δημόσιο ακίνητο και να διασφαλισθεί η εν γένει απρόσκοπτη λειτουργία του δικαστικού μεγάρου με υλικούς και ανθρώπινους πόρους.

Οι ερωτώντες βουλευτές

Αναγνωστοπούλου Αθανασία

Βράντζα Παναγιώτα

Θραψανιώτης Εμμανουήλ

Καββαδία Αννέτα

Κοζομπόλη- Αμανατίδη Παναγιώτα

Παπαδόπουλος Νικόλαος

Παρασκευόπουλος Νικόλαος

Ριζούλης Ανδρέας

Σαρακιώτης Ιωάννης

Σπαρτινός Κωνσταντίνος

Συρίγος Αντώνιος"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις