Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EXODOS

/

Πάτρα: Το σχήμα «Τζαρές» παρουσιάζει Σμυρναίικο και Ρεμπέτικο τραγούδι, με ακορντεόν και κιθάρα

Πάτρα: Το σχήμα «Τζαρές» παρουσιάζει Σμυ...

Την Κυριακή στο «Μεγάλο Μας Τσίρκο» στην οδό Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου 14

Το μουσικό σχήμα με την ονομασία «Τζαρές» καταπιάνεται με την τέχνη του Ακορντεόν στο Πολίτικο, Σμυρναίικο και Ρεμπέτικο τραγούδι.

Αυτή την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 θα παίξει live από τις 15.00 έως τις 18.00 το απόγευμα, στο «Μεγάλο Μας Τσίρκο» στην οδό Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου 14, λίγο πιο πάνω από τη Γ’ ΔΟΥ στην Πάτρα.

Στόχος του σχήματος είναι η αναψηλάφηση και η μελέτη του ιδιαίτερου ύφους μιας ξεχωριστής σχολής οργανοπαικτών διάφορων αερόφωνων οργάνων (π.χ. ακορντεόν, αρμόνικα), όπως αυτό αποτυπώθηκε στους δίσκους των 78 στροφών την εποχή του μεσοπολέμου.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της σχολής αυτής αποτελεί ο σολιστικός ρόλος των εν λόγω οργάνων και ο άκρως δεξιοτεχνικός χαρακτήρας των εκτελέσεων. Κύριοι εκφραστές της σχολής είναι ο Αντώνης Αμιράλης ή Παπατζής, ο Βαγγέλης και Γιάγκος Ψαμαθιανός, ο Σπύρος και Μιχάλης Τρίμης, ο Στέφος, ο Νίκος Κουλαξίζης. Παράλληλα, εξαιρετικοί μουσικοί και τραγουδιστές της ίδιας εποχής όπως ο Νταλγκάς, η Αμπατζή, η Εσκενάζυ, ο Σκαρβέλης, ο Δραγάτσης, ο Περιστέρης συνέπραξαν με τους δεξιοτέχνες του ακορντεόν και της αρμόνικας συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στο αισθητικό αποτέλεσμα.

Όπως αναφέρουν τα μέλη του μουσικού σχήματος, πρόθεσή μας δεν είναι η πιστή αναπαραγωγή των παλιών εκτελέσεων αλλά η ανάκληση της γενικότερης αισθητικής που αυτές είχαν, με σεβασμό στο χαρακτήρα των πρώτων ηχογραφήσεων.

Αγγελοπούλου Ανδριάνα: τραγούδι

Νικολόπουλος Κώστας: ακορντεόν

Παπαναγιώτου Χρήστος: κιθάρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life