Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Ο "Γολγοθάς" τραυματιοφορέων και ασθενών-Παλιά και λίγα τα φορεία και οι καρέκλες στον Άγιο Ανδρέα

Ο  "Γολγοθάς" τραυματιοφορέων ...

Τι ζήτησαν από τη Διοίκηση οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείου

Μια από τις δυσλειτουργίες του ΕΣΥ είναι και η έλλειψη τραυματιοφορέων γεγονός που ταλαιπωρεί ασθενείς και εργαζόμενους, όπως και οι ελλείψεις και η παλαιότητα της υλικοτεχνικής υποδομής.Τα προβλήματα που ανακύπτουν έθεσε στη Διοίκηση του ΓΚΝΠ Άγιος Ανδρέας, το Σωματείο Εργαζομένων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του "Ιπποκράτη" "την Παρασκευή 3/2/17, πραγματοποιήθηκε τελικά η προγραμματισμένη  συνάντησή μας με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, μια συνάντηση που έγινε   παρουσία  της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης, για  τα προβλήματα του κλάδου των Τραυματιοφορέων.


Στη συνάντησή μας αυτή, όπου συμμετείχαν εκτός από τον Πρόεδρο του Σωματείου μας Πετρόπουλο Κώστα, ο Αντιπρόεδρος Σουγλέρης Χρήστος ο Γεν. Γραμματέας Σταματόπουλος Ανδρέας,  ο Ταμίας Γιαννόπουλος Σπύρος και πολυμελής Αντιπροσωπεία των Τραυματιοφορέων, τέθηκαν από τον Πρόεδρο του Σωματείου μας, τα παρακάτω ζητήματα, όλα δηλ. εκείνα τα προβλήματα που κατέθεσαν οι Συνάδελφοι  Τραυματιοφορείς στην σχετική συνάντηση που προηγήθηκε στο Σωματείο μας, όπως:

1. Το ζήτημα των ελλείψεων Προσωπικού και της αναγκαιότητας, πέραν της αναγκαίας και απαραίτητης πρόσληψης νέου Προσωπικού, της άμεσης επαναφοράς όλων των μετακινημένων και αποσπασμένων αυτού του κλάδου.


2. Η  διευθέτηση ΑΜΕΣΑ του προβλήματος με τον υπέρηχο, την ύπαρξη και λειτουργία του υπερηχογράφου και ειδικά του φορητού στα ΤΕΠ.


3. Τον προγραμματισμό των εξετάσεων των ασθενών, έτσι ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των ασθενών και το μπλοκάρισμα των ελάχιστων Τραυματιοφορέων.


4. Με δεδομένη την ανεπίτρεπτη υφιστάμενη  κάλυψη των αναγκών των χειρουργείων και των ΤΕΠ, την χορήγηση σε όλους της ειδικής άδειας και όχι μόνον, όπως προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις, μέχρις ότου ορισθούν μόνιμοι και αποκλειστικοί τραυματιοφορείς  σ΄  αυτούς τους χώρους, όπως το επιβάλλουν και οι σχετικές διατάξεις προς αποφυγήν μολύνσεων κλπ.

5. Οι δυσχέρειες στη μεταφορά των  περιστατικών, τόσο με την ανυπαρξία αποκλειστικών  ασανσέρ  ασθενών, όσο και με τις δυσκολίες στη συνεργασία  με το ΕΚΑΒ, αλλά και από την μη περιφρούρηση του χώρου και τον συνωστισμό των συνοδών στους διαδρόμους κλπ.

6. Προμήθεια νέων επαρκών φορείων και καρεκλών μεταφοράς Ασθενών, καθώς επίσης και επισκευή των χαλασμένων και την ανά τακτά διαστήματα συντήρησή τους  και βεβαίως χώρους ασφαλούς  φύλαξής τους.

Πάτρα:Στη δικαιοσύνη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας για τις επιθέσεις στο προσωπικό-"Κάθε μέρα σχεδόν κι από μία"

7. Διευθέτηση των προβλημάτων που παρουσιάζονται με την λειτουργία των απογευματινών ιατρείων, μια λειτουργία που εκμεταλλεύεται τους Τραυματιοφορείς και που δυστυχώς  όπως γίνεται δημιουργεί τεράστιες δυσλειτουργίες στο ελλιπέστατο από προσωπικό τμήμα των Τραυματιοφορέων

8. Σεβασμό από τους συνεργάτες Ιατρούς, Διευθυντές  και Προϊσταμένους και βεβαίως επιτέλους τέλος στις εκάστοτε απειλές κλπ άλλα ανεπίτρεπτα για την διεκπεραίωση της δουλειάς κατά το δοκούν.

9. Χώρο αποδυτηρίων και ει δυνατόν τον κενό  χώρο που βρίσκεται δίπλα τους.

Γι΄ αυτά τα προαναφερόμενα ζητήματα, αφού ακολούθησε ο σχετικός αναλυτικός διάλογος απ' όλους σχεδόν τους παριστάμενους,  ο Διοικητής αφού αποδέχθηκε ότι δεν διαφωνεί με κανένα από τα προαναφερόμενα προβλήματα,  δεσμεύτηκε να  τα μελετήσει και σύντομα να μας απαντήσει, απαντήσεις και λύσεις που όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Σωματείου μας,  θα πρέπει να δοθούν πριν την επαναλειτουργία του 7ορόφου, προκειμένου η λειτουργία μας να τεθεί από την αρχή στη σωστή κατεύθυνση και σωστή λειτουργική  βάση, για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του Νοσοκομείου και ιδιαιτέρως των Τραυματιοφορέων

Πάτρα: Με τη σόμπα τους οι ασθενείς στο ταχύρυθμο ... - The Best News

Πάτρα: Έτοιμο το πολυώροφο κτίριο του ... - The Best News

Επίσκεψη στον γιατρό με 2 ευρώ!Στο ΣτΕ προσφεύγει ... - The Best News

Το πρώτο... "ενεργειακό" νοσοκομείο της Δυτικής ..

 


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being