Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΒΙΡΤΟΥΟΖΟΥΣ ΣΟΛΙΣΤΕΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ ΜΕ ΤΕ...

Χαίντελ και Σούμπερτ δίπλα στις αρχαιότητες

Αυτό τo Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, στις 19.00 το απόγευμα, στο Auditorium του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πάτρας στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών 38-40, το Γαλλικό  Ινστιτούτο  Ελλάδος σε  συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας θα πραγματοποιήσει μία μοναδική μουσική εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πιο συγκεκριμένα θα είναι μία μοναδική βραδιά με τέσσερις σολίστες διεθνούς φήμης: την Min-Jung Kym, τον Philippe Mouratoglou, την Ariane Wohlhuter και τον Γιάννη Γεωργιάδη, εξάρχοντα της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι θα συνοδεύονται από μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Για την ελληνογαλλική αυτή συνεργασία, η γαλλική οργάνωση Opus Piano, που προωθεί την κλασική μουσική, είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας τέσσερις συναυλίες σε Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, με 4 διεθνείς καλλιτέχνες που ενώνουν τις δυνάμεις τους σε αυτό το κλασικό πρόγραμμα για πιάνο, βιολί, κιθάρα και φωνή.

Το 2013, η πιανίστρια Min-Jung Kym, Βρετανίδα κορεατικής καταγωγής που ζει στο Παρίσι, και ο βιολιστής Γιάννης Γεωργιάδης έχουν προσκληθεί σε συναυλία στην Αίγυπτο. Από την επιτυχία αυτής της συνεργασίας, γεννήθηκε η ιδέα για την ανάπτυξη ενός ελληνογαλλικού μουσικού σχήματος, επεκτείνοντάς το σε άλλους δύο γάλλους σολίστ με μοναδικό ταλέντο: ο  ελληνικής καταγωγής, γάλλος κιθαρίστας Philippe Μουράτογλου και η γαλλίδα σοπράνο Ariane Wohlhuter και σε έλληνες μουσικούς της Κρατικής ορχήστρας Αθηνών.

Παράλληλα, η συνεργασία μεταξύ της Min-Jung Kym, του Philippe Μουράτογλου και της Ariane Wohlhuter είναι πλούσια σε εμπειρίες και τους οδήγησε σε κοινές εμφανίσεις σε φεστιβάλ στη Γαλλία και το εξωτερικό, κυρίως σε μια περιοδεία στην Ταϋλάνδη το 2015, με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου της Μπανγκόκ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Haendel | απόσπασμα από τον Μεσσία: Rejoice Greatly για σοπράνο και κουιντέτο εγχόρδων

Mendelssohn | Salve Regina για σοπράνο και κουιντέτο εγχόρδων

Mozart | Κοντσέρτο K.449 διασκευή για πιάνοκαι κουιντέτο εγχόρδων

Brahms | Σονάτα FAE : Scherzo για βιολί και πιάνο

Schubert | 3 Lieders για σοπράνο και κιθάρα

Giuliani | Κοντσέρτο για κιθάρα αρ°1, έργο30

Οι σολίστες:

Min-Jung Kym, πιάνο | Ariane Wohlhuter, σοπράνο | Φίλιππος Μουράτογλου, κιθάρα | Γιάννης Γεωργιάδης, βιολί

Και οι μουσικοί:

Βασίλης Σούκας, βιολί | Γιώργος Γαϊτάνος, άλτο | Αστέριος Πούφτης, βιολοντσέλο | Γιώργος Αρνής, κοντραμπάσο

 

(Απόψε Πέμπτη 9.2.2017, στις 20.30 δίνεται η 3η συναυλία των 4 αυτών διακεκριμένων μουσικών, στην Αθήνα στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, στην οδό Σίνα 31, στο Κολωνάκι. Είσοδος με πρόσκληση).

ΟΙ ΣΟΛΙΣΤ

Min-Jung KYM

Η Min-Jung Kym, η οποία παίζει πιάνο Steinway, απέκτησε διεθνή φήμη με τις συναυλίες της σε όλο τον κόσμο με ορχήστρες όπως η Philharmonia Orchestra, η National Symphony Orchestra, η Leicester Symphony ή η  Brighton Philharmonic Orchestra. Εχει δώσει συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Philippe Mouratoglou

Μαθητής των Wim Hoogewerf, Roland Dyens και Pablo Marquez, ο Philippe Mouratoglou αναπτύσσει μία προσέγγιση που χαρακτηρίζεται από ένα εύρος οργάνων (κλασσική και ηλεκτρική κιθάρα, φολκ με 6 και 12 χορδές, βαρύτονη κιθάρα) και ύφους.

Ερμηνεύει, αυτοσχεδιάζει, συνθέτει και συνεργάζεται με μουσικούς και σύνολα από διαφορετικούς ορίζοντες. Ασχολείται κατ’ αυτόν τον τρόπο με τη σύγχρονη δημιουργία με τα σύνολα Linea και Alma Viva, με μεγάλα κονσέρτα για κιθάρα με την Ορχήστρα Mozart στην Τουλούζ (υπό τη διεύθυνση του Claude Roubichou) και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Στρασβούργου, με παραδοσιακές μουσικές με το σύνολο Convivencia του Bernard Revel, με τη μουσική δωματίου με το φωνητικό σύνολο Voix de Stras’ της Catherine Bolzinger και τη βιολοντσελίστρια Svetlana Tovstukha. Επιπρόσθετα, έχει ιδρύσει, με την  fondation Musique et Patrimoine της περιοχής του Languedoc-Roussillon, το φεστιβάλ «Musique et Patrimoine», το οποίο ξεκίνησε το 2010.

Ariane Wohlhuter

Η Ariane Wohlhuter πραγματοποίησε τις μουσικές σπουδές της στο πιάνο, τη μουσική δωματίου και στη συνέχεια το λυρικό τραγούδι στα ωδεία του Στρασβούργου και του Nancy. Αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς της στο ρεσιτάλ και στη μουσική δωματίου, σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες εκκλησιαστικού οργάνου François Menissier, Daniel Maurer, Daniel Leininger, τους τρομπετίστες Guy Ferber και Bernard Soustrot, τον κλαρινετίστα Sébastien Koebel.Ως κάτοχος του κρατικού διπλώματος λυρικού τραγουδιού, η Ariane Wohlhuter διδάσκει τις φωνητικές τεχνικές στο Ωδείο και στη Σχολή Μουσικολογίας του Στρασβούργου.

Janis Georgiadis

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μεγάλωσε σε οικογένεια μουσικών και ανέπτυξε το ταλέντο του από πολύ μικρός. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο ωδείο της Αθήνας, υπό την εποπτεία του Τάτση Αποστολίδη και επίσης παρακολούθησε μαθήματα βιολιού με τον Sandor Vegh στο “Mozarteum” του Σαλτσμπουργκ (Αυστρία). Κατά την εφηβεία του, εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Ορχήστρα νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μουσικός διεθνούς φήμης, έχει παίξει ως σολίστας σε ορχήστρες όπως η London Philarmonic, η Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου, η Φιλαρμονική της Βουδαπέστης, η Ραδιοφωνική Ορχήστρα του Βουκουρεστίου, η Ενωμένη Φιλαρμονική της Βιέννης, η Ραδιοσυμφωνική Ορχήστρα της Πράγας (SOCR), η Συμφωνική Ορχήστρα του Ισραήλ, η Ορχήστρα Δωματίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ορχήστρα Δωματίου του Κρεμλίνου, η Συμφωνική Ορχήστρα του Μοντερέυ, η Συμφωνική Ορχήστρα της Τζεζού, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Καμεράτα Αθηνών, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Επιπρόσθετα, έπαιξε σε πολλές αίθουσες συναυλιών όπως η Musikverein στη Βιέννη, το Carnegie Hall, το Palais de Congrès, το Palais de la Musique, το Linzer Brucknerhaus και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το 2000, ίδρυσε την «Ορχήστρα Δωματίου Feminarte» και συνεργάστηκε, ως καλλιτεχνικός διευθυντής με πολλούς Έλληνες και ξένους σολίστες, δίνοντας έμφαση σε ένα διόλου συμβατικό και εξολοκλήρου πρωτοποριακό ρεπερτόριο. Από το 2006, είναι το Πρώτο Βιολί της Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών. Παίζει βιολί Francesco Gobetti του 1721.

*Στην Πάτρα το Γαλλικό Ινστιτούτο εδρεύει στην οδό Φιλοποίμενος 54 πάνω από την Κανακάρη.

Τηλέφωνο: 2610 273903.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture