Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καμία παροχή internet δεν διακόπηκε σε υπηρεσία του λιμενικού σώματος, τονίζει το υπουργείο Ναυτιλίας

Καμία παροχή internet δεν διακόπηκε σε υ...

Με αφορμή σχετικές καταγγελίες

Καμία παροχή Internet δεν διακόπηκε σε υπηρεσία, ενώ το υπουργείο Ναυτιλίας μετά από διαπραγματεύσεις, εξασφάλισε ευγενική χορηγία από τον Όμιλο ΟΤΕ για ένα χρόνο, με την οποία 125 υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας, με αφορμή χθεσινές καταγγελίες της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ), ότι από σήμερα θα έμεναν είναι χωρίς διαδίκτυο αρκετές Λιμενικές Αρχές της χώρας, λόγω λήξης της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο.

Στην ανακοίνωση που γίνεται λόγος για ανυπόστατα δημοσιεύματα, αναφέρεται ότι όταν έληξε η παροχή υπηρεσιών internet, που κάλυπτε τις 125 αυτές υπηρεσίες, προκηρύχθηκε μειοδοτικός διαγωνισμός που δεν τελεσφόρησε, ενώ προληπτικά είχαν δοθεί οδηγίες προς τις υπηρεσίες αυτές, για το πώς θα λαμβάνουν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

Ωστόσο, όπως τονίζεται από το υπουργείο Ναυτιλίας, η εφαρμογή των οδηγιών αυτών δεν χρειάσθηκε, καθώς μετά από διαπραγματεύσεις εξασφαλίσθηκε η ευγενική χορηγία από τον όμιλο ΟΤΕ για δωρεάν internet, επί ένα χρόνο.

«Οι συνδικαλιστές του Λιμενικού Σώματος που υπέγραψαν την ανακοίνωση για δήθεν διακοπή του internet, εκτός του ότι εξέθεσαν την υπηρεσία τους, δίνοντας την εικόνα ενός σχεδόν υπό διάλυση οργανισμού, δεν είχαν την εντιμότητα να ρωτήσουν τους συναδέλφους τους αξιωματικούς σε τι στάδιο βρισκόταν η υπόθεση, για την οποία εργάστηκαν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η αντίδραση των συνδικαλιστών

"To ευχάριστο είναι, ότι μετά τη σημερινή κίνηση του υπουργείου Ναυτιλίας, οι υπηρεσίες των 125 λιμενικών αρχών του σώματος θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο", τόνισε σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικού Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) Δημήτρης Σαϊτάκης.

Πρόσθεσε όμως, ότι θα πρέπει να καυτηριαστεί το γεγονός, ότι χρειαζότανε μία παρέμβαση του συνδικαλιστικού οργάνου των αξιωματικών του λιμενικού, προκειμένου να γίνει διόρθωση για ένα γεγονός που ήταν απαράδεκτο, δηλαδή να μείνουν 125 λιμενικές αρχές της χώρας χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο.

"Δεν θα πρέπει να φτάνουμε σε τέτοιου είδους παραλείψεις που να διορθώνονται αργότερα, καθώς δεν το αξίζουμε και δεν μας είναι ευχάριστο να καταγγέλλουμε κάθε φορά τέτοιου είδους δυσλειτουργίες" τόνισε ο Δημήτρης Σαϊτάκης.

Σημειώνεται ότι ο κλάδος διοίκησης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Λιμενικού Σώματος, είχε ενημερώσει με έγγραφό για το συγκεκριμένο θέμα από τις 24/01/2017 τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου, αλλά και το γραφείο το υπουργού.

Στο σχετικό έγγραφο, αναφερόταν ότι ο ανάδοχος που είχε έως τώρα σύμβαση με το υπουργείο Ναυτιλίας για πρόσβαση στο διαδίκτυο, θα παρείχε τις υπηρεσίες του έως τις 31/07/2107 και ότι έχουν δρομολογηθεί οι σχετικές ενέργειες για εξεύρεση πιστώσεων για την υλοποίηση νέας διαγωνιστικής διαδικασίας, που θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη Μαρτίου.

Μάλιστα, το σχετικό έγγραφο επισήμανε το γεγονός ότι ο φάκελος της εισερχόμενης αλληλογραφίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των 125 λιμενικών αρχών θα ήταν προσβάσιμος από την προϊσταμένη λιμενική αρχή, στην οποία υπάγονται και χωρίς να παύει επίσης, η δυνατότητα πρόσβασης των υπηρεσιών και από εξωγενή σύνδεση του διαδικτύου.

Επίσης, τόνιζε ότι για τις υπόλοιπες διοικητικές - υπηρεσιακές εφαρμογές, οι κεντρικές υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, θα έπρεπε να μεριμνήσουν για την παροχή εναλλακτικής λειτουργίας τους.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις