Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

NΟΔΕ Αχαϊας: Σχόλιο με αφορμή την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών για το ΤΕΙ

NΟΔΕ Αχαϊας: Σχόλιο  με αφορμή την απόφα...

Δήλωση του υπεύθυνου του τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΟΔΕ Αχαΐας, Δρ. Νίκου Κατσουγκράκη

Με αφορμή την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών η οποία αποτελεί ηχηρό κτύπημα στις αποφάσεις του ΤΕΙ ΔΥΤ ΕΛΛΑΔΑΣ, ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας της ΝΟΔΕ Αχαΐας, Δρ. Νίκος Κατσουγκράκηςεπισημαίνει σε μήνυμά του τα εξής:

 

Η διοίκηση του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδος, με τις επιλογές, τις πράξεις, τις αποφάσεις και τους ορισμούς προσώπων, επιδιώκει να δημιουργήσει ένα κλειστό, ελεγχόμενο κύκλωμα εξουσίας με καθεστωτική λογική και αντίληψη.

Εμείς ως Τομέας Παιδείας της ΝΟΔΕ Αχαΐας  έχουμε επισημάνει και καταγγείλει τις πρακτικές και μεθόδους που μετέρχεται το εν λογω σύστημα για να εδραιώσει την κυριαρχία του εις βάρος του συμφέροντος του ΤΕΙ και εν τέλει του δημοσίου συμφέροντος.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση μας είχαμε αναφερθεί στο αποκορύφωμα της πρακτικής αυτής που ήταν ο ορισμός του επίκουρου καθ. του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Πατρών κ Ι. Κουτσονίκου ως προέδρου στο τμήμα ΔΟΕΠΤΜ του Πύργου.

Η δικαιοσύνη όμως, η οποία δεν γνωρίζει πολιτικά στρατόπεδα και κλίκες έδωσε μια πρώτη απάντηση εκδίδοντας προσωρινή διαταγή με την οποία υποχρεώνεται η διοίκηση του ΤΕΙ να μην εφαρμόσει την συγκεκριμένη απόφαση.

Συγκεκριμένα με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών ανεστάλη προσωρινώς μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης η απόφαση του προέδρου του ΤΕΙ Δ. Ελλάδας και πάσα συναφή πράξη, για την αντικατάσταση της προέδρου του τμήματος «Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων», καθηγήτριας  Αναστασίας  Ζαφειροπούλου, η οποία και κοινοποιήθηκε νομίμως στο ΤΕΙ την Τετάρτη 25-01-2017.

 

Οι νόμοι και η Δικαιοσύνη διαφυλάττουν την δημοκρατία και είναι πάντα εχθρός στις έκνομες  συμπεριφορές  των εκάστοτε εξουσιών.

Απομένει να διαπιστωθεί αν η διοίκηση του ΤΕΙ θα ολοκληρώσει το θεσμικό της κατήφορο επιλέγοντας να μην συμμορφωθεί με την εν λόγω προσωρινή διαταγή. Εμείς την καλούμε να συμμορφωθεί άμεσα με την διαταγή αυτή, τηρώντας όπως έχει υποχρέωση, τη διάταξη του άρθρου 95 του συντάγματος σύμφωνα με την οποία "η διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις. Γνωστοποιούμε ότι κάθε  έκνομη πράξη των αρμοδίων οργάνων δια λόγους σκοπιμότητας κομματικούς ή προσωπικούς, θα καταγγέλλεται στην δικαιοσύνη, θα δημοσιοποιείται και θα γίνονται επερωτήσεις στην Βουλή των Ελλήνων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις