Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συγκρατημένοι στις δηλώσεις τους μετά το τέλος του Eurogroup οι Θεσμοί- "2-3 σημεία παραμένουν ανοικτά"

Συγκρατημένοι στις δηλώσεις τους μετά το...

Η έκθεση του ΔΝΤ για το χρέος

21:00 Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και δημοσιονομικής εξυγίανσης, λίγο μετά το πέρας των εργασιών της σημερινής συνεδρίασης στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι είναι προς το συμφέρον όλων η ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Από πλευράς του ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε ότι η συζήτηση στο Συμβούλιο ήταν καλή και ότι είναι "περισσότερο αισιόδοξος" για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Ανέφερε ότι "δυο τρία σημεία παραμένουν ανοικτά" και επισήμανε ότι στο πλαίσιο του Συμβουλίου θεωρείται απαραίτητο να υπάρχει ένας μηχανισμός διασφάλισης της δημοσιονομικής σταθερότητας στην Ελλάδα. Κανείς δεν επιθυμεί επιστροφή στο παρελθόν, ανέφερε ο Γάλλος Επίτροπος τονίζοντας ότι ευελπιστεί σε σύντομη επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα "αν όλοι κάνουν αυτό που πρέπει".

Ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλ.Ρένγκλινγκ ανέφερε τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί για την ελάφρυνση του ελληνικού άχθους από το δημόσιο χρέος τόσο σε βραχυπρόθεσμη όσο και σε μεσοπρόθεσμη βάση.

 

20:17 Τελείωσε πριν από λίγο το Eurogroup στο οποίο συζητήθηκε το θέμα της Ελλάδας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι Ευρωπαίοι και ΔΝΤ δεν πείσθηκαν από τις προτάσεις που κατέθεσε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι δανειστές ζητούν επιπλέον μέτρα και σαφώς νομοθετημένα για να προχωρήσουν.

Με αυτά τα δεδομένα θεωρείται αβέβαιο το πότε και αν θα επιστρέψει η Τρώικα στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα η Έκθεση του ΔΝΤ για το χρέος της Ελλάδας το χαρακτηρίζει ως εξαιρετικά μη βιώσιμο. Ζητά μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους, επέκτασης των ωριμάνσεων μέχρι το 2070 και μείωση των επιτοκίων στο 1,5%.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις