Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το τράμ στην Πάτρα, η νέα σιδηροδρομική γραμμή, η ολυμπία οδός και το λιμάνι στο επίκεντρο των σημερινών συναντήσεων Σπίρτζη με τους τοπικούς φορείς- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Το τράμ στην Πάτρα, η νέα σιδηροδρομική ...

Το πρόγραμμα της υπουργικής επίσκεψης

Επίσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πατρών στις 12 το μεσημέρι, συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκτενή συζήτηση με τον Δήμαρχο Πατρέων στις 2 το μεσημέρι προβλέπει το πρόγραμμα του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη για τη σημερινή δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην περιοχή.

Πυρ και μανία το Περιφερειακό Συμβούλιο με τον Χρήστο Σπίρτζη γιατί δεν συναντήθηκε μαζί τους: «Δεν κάνατε τον κόπο κύριε Υπουργέ»

Ο κ. Σπίρτζης στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα  λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα επικοινωνήσει με τον Περιφερειάρχη και «εάν έχει χρόνο θα συναντηθούμε».

Σπίρτζης για Κατσιφάρα: Δεν σχολιάζω κουτσομπολιά

Ο Υπουργός έφθασε χθες στην Πάτρα με πρόταση για τη δημιουργία υπογραμμίζοντας οτι είναι μια από τις τρεις που θα παρουσιάσει το μεσημέρι στο Δήμο για το σιδηρόδρομο.

Για το θέμα της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής στο αστικό ιστό της πόλης, ο Χρήστος Σπίρτζης, είπε χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να χωρίζεται η πόλη στα δύο, με ένα υπέργειο δίκτυο, τουλάχιστον σε όλο της το μήκος.

Τραμ στην Πάτρα φέρνει ο Σπίρτζης

Σε ο,τι αφορά στην Πατρών - Πύργου, άφησε σαφέστατες αιχμές για τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενώ διαβεβαίωσε ότι το έργο θα γίνει και πως τότε θα γίνουν οι συγκρίσεις για το πόσο κόστισε και το πόσο διήρκησε η κατασκευή της σε σχέση με την Ολυμπία Οδό.

Αχαΐα: Πίεση σε Σπίρτζη για τη Νότια Χάραξη της Πατρών-Πύργου… βλέπουν όμως και κωλυσιεργία- "Μικρό το επιπλέον κόστος"

Χθες το πρωί ο κ. Σπίρτζης επιθεώρησε τα έργα της ΕΡΓΟΣΕ και της Ολυμπίας Οδού στις σήραγγες της Παναγοπούλας, στην Αχαΐα.

Σχετικά με την πρόοδο των εργασιών για την κατασκευή της νέας εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε: «Είμαστε σύμφωνα με τον προγραμματισμό και μπορούμε να πούμε ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου». Επίσης, σημείωσε ότι γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια, ώστε μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να δοθούν σε κυκλοφορία το οδικό τμήμα από το Κιάτο μέχρι το Ξυλόκαστρο και οι σήραγγες της Παναγοπούλας.

Ο Υπουργός τόνισε οτι στόχος είναι αφενός μέχρι το τέλος του 2017 να είναι έτοιμη η νέα σιδηροδρομική γραμμή από το Κιάτο μέχρι τη Ροδοδάφνη του Αιγίου και αφετέρου συνολικά οι πολίτες να φθάνουν, στα τέλη του 2019, από την Αθήνα στην Πάτρα σε μία ώρα και 55 λεπτά, ενώ η απόσταση από την Αθήνα στο Αίγιο θα είναι περίπου μιάμιση ώρα. Πρόσθεσε δε οτι την επόμενη εβδομάδα θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή το έργο του τμήματος Ψαθόπυργος-Ρίο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις