Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

AGENDA: ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

AGENDA: ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡ...

Metropolitan Opera, "Μικροαστοί", "Αρρώστια της νιότης" κ.α.

Γεμάτο είναι το σαββατοκύριακο από εκδηλώσεις με κυρίαρχη εννοείται την τελετή έναρξης του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού που θα κορυφωθεί την τελευταία Κυριακή της αποκριάς 26 Φεβρουαρίου 2017.

Στην πλατεία Γεωργίου του Α’, στις 21.00 το βράδυ του Σαββάτου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή που θα έχει ως θέμα μία αναδρομή και αναβίωση του Πατρινού καρναβαλιού από το 1900 έως σήμερα. Θα υπάρξουν πυροτεχνήματα, live τραγούδια, χορός ζούμπα από την ομάδα της Λευκής Χριστοδούλου πάνω σε γνωστά Πατρινά καρναβαλικά τραγούδια, συναυλία σε λάτιν, ντίσκο, ροκ εντ ρολ ρυθμούς από την ορχήστρα The Band και πάρτι από τρεις dj.

Διαβάστε επίσης:

...Και το Καρναβάλι αρχίζει! Αύριο η τελετή έναρξης στην πλατεία Γεωργίου-Τι θα δούμε το πρωί και το βράδυ

Θεατρικά η παράσταση «Μικροαστοί» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου παίζεται την Κυριακή στις 19.00 στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων ενώ οι τελευταίες παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα 26-29 Ιανουαρίου 2017.

Στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων στις 23 και 24 Ιανουαρίου στις 21.00 θα παρουσιαστεί η λυρική μουσική παράσταση «Viva Mozart» από το operart του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα:"Viva Mozart"-Λυρικές βραδιές από το Διεθνές όπερα-στούντιο του ΔΗΠΕΘΕ

Στις Γραμμές τέχνης στην Μαιζώνος 271 μετά την Παπαφλέσσα τη Δευτέρα και Τρίτη παίζεται η παράσταση «Μικρή ιστορία αγάπης» του Βαγγέλη Λάσκαρη. Στις 21.30.

Επίσης στις Γραμμές τέχνης το Σάββατο στις 21.30 και την Κυριακή στις 20.30 η παράσταση «Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα» σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Σμυρλή. Έως τις 29/1.

Στο Αντίμετρο στην οδό Φαβιέρου και Αγ. Διονυσίου παίζεται το έργο «Οι Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον από την θεατρική ομάδα «Είδωλο». Το Σάββατο στις 21.30 και την Κυριακή στις 20.30. Έως και τις 29/1.

Διαβάστε ακόμα:

Θεατρική παράσταση: "Οι Ηλίθιοι" του Νιλ Σάιμον

Στο act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, το Σάββατο 21/1 και την Κυριακή 22/1 στις 21.30 το κοινό έχει την ευκαιρία να δει την παράσταση «Το παλτό» του Γκόγκολ σε διασκευή και σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόγκου. Παίζουν οι: Παλαιολόγος Χαλίδας και Χαρά Σιώλου.

Διαβάστε επίσης:

Θεατρική παράσταση: «Το Παλτό», μία παραγωγή από το Politheatro

Επίσης στο act, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη έως 9 Φεβρουαρίου 2017, στις 21.30 έχει ανέβει και πάλι το «Κοντραμπάσο» του Πάτρικ Ζίσκιντ με τον Δημήτρη Τζαβάρα σε σκηνοθεσία Μαρίας Καλλιαμβάκου.

Το Σάββατο 21/1 στις 19.55 στο Συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, σε ζωντανή αναμετάδοση, το κοινό θα μπορεί να απολαύσει την παράσταση της Metropolitan Opera της Ν. Υόρκης «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» του Charles Francois Gounod, μέσω της Κινηματογραφικής Λέσχης Πατρών και του ΑΝΤ1. Πρωταγωνιστούν οι Vittorio Grigolo και Diana Damrau.

Διαβάστε επίσης:

Κινηματογραφική Λέσχη: Ζωντανή μετάδοση της Μετροπόλιταν Όπερα "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" στις 21/01

Η Κινηματογραφική Λέσχη κόβει και την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της τη Δευτέρα 23/1 ενδιάμεσα στις προβολές της ταινίας του Ζανγκ Γιμού «Η μεγάλη επιστροφή» με την Γκονγκ Λι στα Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε.

Στο Λιθογραφείον στην Μαιζώνος 172β και Τριών Ναυάρχων έρχεται από Δευτέρα 23/1 και έως και την Τετάρτη 25/1 η φημισμένη παράσταση από την Αθήνα του Δημήτρη Λάλου «Η αρρώστια της νιότης», που βασίζεται στο έργο του Φέρντιναντ Μπρούκνερ. Στις 21.30 στην κεντρική σκηνή.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: "Η αρρώστια της νιότης" στο Λιθογραφείο

Από καρναβαλικά πάρτι, όπως αντιλαμβάνεστε το Σάββατο θα γίνεται χαμός, ένα απ’ αυτά θα είναι του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πάτρας που μαζί με κάποιους Ca.Fri (Carnival Friends) και τις ομάδες Cotton Club και LiBiDo διοργανώνουν πάρτι με τίτλο "Σφύριξε το", μετά τις 22.00 στην αίθουσα Αίγλη στο ισόγειο της Veso Mare.

Την Κυριακή 22/1 στο Disco Room, μετά τις 18.00, θα γίνει ένα πάρτι με τίτλο Magic 80s – demo version με γνωστούς dj, ανάμεσα τους, ο Γιάννης Καυγάς.

Τέλος το ροκ μπαρ Memphis το Σάββατο 21/1 το βράδυ έχει το live:  Άλλος Κόσμος, One last round και στο act στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2017 στις 20.30, θα γίνει το μουσικό live «Του μύθου τα γυρίσματα - Ήχοι και μύθοι της Κρήτης».

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Οι συντελεστές της παράστασης του Δημήτρη Λάλου που έρχεται στο Λιθογραφείον.

Οι συντελεστές της παράστασης του Δημήτρ...

Οι συντελεστές της παράστασης του Δημήτρη Λάλου που έρχεται στο Λιθογραφείον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture