Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: Επισκεφθήκαμε την "Οπτική γωνία" και μάθαμε τα πάντα για τα οπτικά σε έναν εντυπωσιακό χώρο

Πάτρα: Επισκεφθήκαμε την "Οπτική γω...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τάσεις, προτάσεις, λύσεις και κίνδυνοι που πρέπει να γνωρίζετε

Η εντυπωσιακή βιτρίνα που αντικρίζεις αρχικά σου φτιάχνει την διάθεση ενώ η ποικιλία σε εξαιρετικά γυαλιά σε κάνει να μην ξέρεις τι να πρωτοδοκιμάσεις. Η ευγένεια, η επιστημονική κατάρτιση και οι γνώσεις των ανθρώπων όμως που θα συναντήσεις στον χώρο θα σε βοηθήσουν να κάνεις την σωστή επιλογή.

Όλα αυτά σε έναν ιδιαίτερα όμορφο χώρο που βρίσκεται στην οδό Ακρωτηρίου. Πρόκειται για την «Οπτική Γωνία» που συμπληρώνει φέτος τρία χρόνια λειτουργίας.

Εκεί η Μαρία Μητροπούλου, Οπτικός-Οπτομέτρης, MSc (υπεύθυνη του καταστήματος), ο Γιώργος Καουκάκης, η Μαρία Γκόλφη, η Δήμητρα Πουλιάση μας ξενάγησαν στον εντυπωσιακό χώρο και μας είπαν τα πάντα σχετικά με τα γυαλιά.

Η Μαρία Μητροπούλου μας έλυσε όλες μας τις απορίες…

Τον Ιανουάριο η "Οπτική γωνία" συμπληρώνει 3 χρόνια λειτουργίας. Ποια είναι τα συναισθήματά σας;

Είμαι ευτυχισμένη!  Στην “Οπτική Γωνία” έχουμε δημιουργήσει μία κεφάτη, δυνατή, υπέροχη επιστημονική ομάδα, με διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά με κοινό στόχο…τη διαρκή βελτίωσή μας. Αυτό μας κάνει να συνεργαζόμαστε όμορφα και να εξυπηρετούμε ακόμα πιο όμορφα!

Ποιο θα λέγατε ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;

Δεν είναι μυστικό! Είναι ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ! Αισθάνομαι ότι κάνω ένα από τα ωραιότερα επαγγέλματα στον κόσμο! Αυτό με γεμίζει με κίνητρο, υπομονή και αισιοδοξία.

Ποιες μπορεί να είναι οι δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει κάποιος που ασχολείται με αυτόν τον χώρο;

Από τη μία μεριά, τα οπτικά είδη εξελίσσονται διαρκώς για να παρέχουν όλο και μεγαλύτερη διαύγεια και ξεκούραστη όραση. Από την άλλη, η ενημέρωση των καταναλωτών, καθώς και οι οικονομικές παροχές είναι πολύ περιορισμένες σχετικά με την οφθαλμική υγεία. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η όρασή μας δεν είναι δεδομένη και επιβάλλεται να την εξετάζουμε, να τη συντηρούμε, να την προστατεύουμε και να την ενισχύουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Πώς επιλέξατε την συγκεκριμένη τοποθεσία για το κατάστημα;

Το καθημερινό και απλό «πάρε – δώσε» παίρνει άλλη διάσταση σε μία γειτονιά! Γίνεται μία όμορφη, ειλικρινής και προσωπική σχέση. Αυτό μας παρέχει το χρόνο και τη διάθεση, να γνωρίσουμε τον κάθε ενδιαφερόμενο και τις ανάγκες του, να ενημερώσουμε σωστά για τις διαθέσιμες επιλογές και να προτείνουμε την ιδανική λύση για τον κάθε έναν ξεχωριστά.

Πώς προχωρήσατε στην ιδέα της δημιουργίας μιας τόσο ιδιαίτερης βιτρίνας;

Χα! Είναι αλήθεια ότι η βιτρίνα μας έχει συζητηθεί αρκετά! Μας αρέσει να αλλάζουμε σκηνικά και να δημιουργούμε μικρές γωνιές με οτιδήποτε έχουμε στη διάθεσή μας. Από τη βιτρίνα μας έχουν περάσει η φοιτητική μου βιβλιοθήκη, το παλιό ποδήλατο μίας καλής φίλης, τα σεμεδάκια της γιαγιάς μου, η γραφομηχανή του μπαμπά μου, τα vintage φλιτζανάκια της μαμάς μου και πολλές πολλές χειροποίητες δημιουργίες από όλη την ομάδα της Οπτικής Γωνίας! Μας ανανεώνει, μας δίνει ταυτότητα και μας κάνει να χαμογελάμε όταν ακούμε: «Μα…αυτό δε μοιάζει με ένα συνηθισμένο οπτικό κατάστημα»!

Ποιος ήταν ο στόχος σας;

Στην πορεία μου ως Οπτικός – Οπτομέτρης, είχα την τύχη να βρίσκομαι δίπλα σε σπουδαίους επιστήμονες του χώρου, που με δίδαξαν να αναζητώ πάντα το καλύτερο και κυρίως, να βλέπω την εργασία μου σαν ένα επάγγελμα που δεν έχει τέλμα. Στόχος μου είναι να διατηρήσω αυτήν την άποψη, με συνεχή επιμόρφωση και εξειδίκευση επάνω στους τομείς που έχω επιλέξει.

Τι πρέπει να γνωρίζει και να προσέχει κανείς όταν χρειάζεται γυαλιά οράσεως;

Όλα ξεκινούν από μία καλή συνταγή. Εάν υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία για την τελική όραση του ενδιαφερόμενου, καλό θα είναι να λυθεί πριν από την τελική παραγγελία. Στη συνέχεια, χρήσιμο είναι να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στους οφθαλμικούς φακούς και στις επιλογές των επιστρώσεων (αντιχαρακτικές, αντιανακλαστικές, αδιάβροχες, αντιθαμβωτικές, φίλτρα επικίνδυνης ακτινοβολίας κ.α.), με βάση τις καθημερινές ανάγκες του διοπτροφόρου. Τέλος, η επιλογή του σκελετού που θα συγκρατεί τους νέους φακούς, θα πρέπει να γίνεται με κριτήρια την άνετη και σωστή εφαρμογή στο πρόσωπο. Η συμβουλή μας… έχετε την ευκαιρία να φορέσετε γυαλιά. Αντιμετωπίστε την αγορά αυτή σαν επένδυση για την υγεία των ματιών σας!

Πότε μπορεί να επιλέγει κανείς φακούς επαφής;

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Σημασία έχει η υπευθυνότητα του χρήστη στην τήρηση των κανόνων υγιεινής και  φροντίδας, που αποτελούν προϋπόθεση για την ασφαλή χρήση των φακών επαφής. Σύμφωνα με έρευνες, οι νέοι είναι πιο υπεύθυνοι από τους χρόνιους χρήστες, οι οποίοι με τα χρόνια γίνονται ασυνεπείς ως προς τα μέτρα υγιεινής. Στην Οπτική Γωνία υπάρχει ειδικός εξοπλισμός των απαραίτητων μετρήσεων για τη σωστή εφαρμογή του κατάλληλου φακού επαφής και φυσικά, κανένας νέος χρήστης δε φεύγει εάν δεν εκπαιδευτεί πρώτα στην εφαρμογή και την ορθή χρήση!

Τι προτιμάει περισσότερο ο κόσμος; Τι προτείνετε;

Οι φακοί επαφής αποτελούν ένα εξαίρετο εργαλείο, το οποίο πολλές φορές θεωρείται πιο ασφαλές από τη χρήση γυαλιών (σε αθλητικές δραστηριότητες όπου τα γυαλιά μπορεί να σπάσουν). Ωστόσο, τα γυαλιά οράσεως θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα, καθώς βοηθούν τα μάτια να αναπνεύσουν και να ξεκουραστούν από τη χρήση των φακών επαφής και κυρίως… δίνουν «τύπο»!

Τι πρέπει να προσέχει κάποιος που ενδιαφέρεται να αγοράσει γυαλιά ηλίου;

Την άνεσή του! Και φυσικά εννοώ την οπτική άνεση και ξεκούραση που χαρίζουν οι φακοί ηλίου. Δεδομένης της προστασίας που παρέχουν οι πιστοποιημένοι φακοί που διαθέτει ένα νόμιμο κατάστημα οπτικών, αναφέρω ενδεικτικά στις εξής παραμέτρους:

Χρώμα: Το χρώμα των φακών είναι υπεύθυνο για τη χρωματική αντίληψη που θα έχουμε.

Κουρμπαριστός σκελετός: Η έντονη καμπυλότητα των φακών μπορεί σε σπάνιες περιπτώσεις να δημιουργήσει ζάλη.

Σκουρότητα: η σκουρότητα του φακού δεν ορίζει την προστασία του. Ακόμα και ο πιο ανοιχτόχρωμος φακός, παρέχει την ίδια ακριβώς προστασία με τον πιο σκούρο, καθώς τα φίλτρα ενσωματώνονται στην ύλη του φακού και όχι στο χρώμα της βαφής.

Φίλτρα: Φίλτρα όπως το πολωτικό (polarized lenses) ή το αντιανακλαστικό, έρχονται να ενισχύσουν την άνεση, επειδή απορροφούν περισσότερο την ενοχλητική αντηλιά, καθώς και τις περιφερικές ακτίνες του ήλιου.

Για όποια χρήση και αν πρόκειται, (αξεσουάρ, μόδα, προστασία, σπορ, θεραπευτικά) το κυριότερο που θα πρέπει να προσέξει κανείς, είναι να τον ικανοποιεί αυτό που βλέπει μέσα από τα γυαλιά.

Τι επιτάσσει η μόδα στα γυαλιά ηλίου τον φετινό χειμώνα;

Τα νέα σχέδια είναι για όλα τα γούστα! Στρογγυλά για τους τυπάδες, έντονες γωνίες για τους άνδρες που ξέρουν τι θέλουν, τονισμένο «φρύδι» για τις τολμηρές γυναίκες, τετράγωνα για τους κλασικούς και μία ενδιαφέρουσα εισαγωγή στους μεταλλικούς σκελετούς. Για να δούμε...εσείς τι στιλ θα επιλέξετε φέτος;

Τέλος, τι κινδύνους κρύβει  μια λάθος επιλογή γυαλιών ηλίου για την υγεία του ματιού;

Επικίνδυνη επιλογή, αποτελεί ένα ζευγάρι γυαλιά που θεωρείται κοσμητικό. Οι φακοί σε αυτές τις περιπτώσεις δεν κατασκευάζονται από απορροφητικό, οπτικό υλικό, αλλά είναι απλά βαμμένες ζελατίνες, οι οποίες δεν απορροφούν την ακτινοβολία. Οι σκούροι φακοί προκαλούν διαστολή της κόρης, όπως ακριβώς γίνεται στο σκοτάδι, για να απορροφήσει το μάτι περισσότερο φως. Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται πλήρης και αφιλτράριστη είσοδος της επικίνδυνης ακτινοβολίας η οποία έχει ενοχοποιηθεί για φωτοκερατίτιδα, επιτάχυνση της εμφάνισης καταρράκτη και εκφύλιση ωχράς κηλίδας. Την επόμενη φορά που θα αμφιβάλλετε για την ποιότητα των φακών στα γυαλιά ηλίου που πρόκειται να αγοράσετε….σκεφτείτε το καλύτερα και αποκτήστε ένα καπέλο!

"Οπτική Γωνία"

Δ: Ακρωτηρίου 143

Τ:2611122284

Fb:https://www.facebook.com/OptikiGonia/

Από αριστερά, Μαρία Μητροπούλου, Μαρία Γκόλφη, Δήμητρα Πουλιάση, Γιώργος Καουκάκης

Από αριστερά, Μαρία Μητροπούλου,  Μαρία ...

Από αριστερά, Μαρία Μητροπούλου, Μαρία Γκόλφη, Δήμητρα Πουλιάση, Γιώργος Καουκάκης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά