Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Μαρκεζίνης: Κάθε κοινωνία αντέχει την αδικία μέχρις ενός σημείου

Μαρκεζίνης: Κάθε κοινωνία αντέχει την αδ...

Του Νίκου Βασιλειάδη

«Δε θα ξεχρεώσουμε ποτέ με 150% του ΑΕΠ χρέος», υποστήριξε ο διακεκριμένος καθηγητής, σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης, στη διάρκεια της χθεσινής διάλεξης που έδωσε στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, με θέμα «Η Ελλάδα στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της νεότερης Ιστορίας της». Ο σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης υποστήριξε ότι  είναι πάρα πολύ πιθανό η Ελλάδα να οδηγηθεί  σε πτώχευση ή  σε παύση πληρωμών ενώ υποστήριξε ότι στο θέμα της οικονομικής κρίσης  οι κυβερνώντες δεν λένε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό και ότι η κυβέρνηση της ΝΔ από τις αρχές του 2009 ήξερε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα οικονομικά της χώρας.

Στη συνέχεια ο κ. Μαρκεζίνης αναφέρθηκε  στα λάθη πράξεων και παραλείψεων όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που βρέθηκαν να διοικούν τον τόπο την κρισιμη αυτή εποχή, τονίζοντας ότι και για τους πρώτους
μήνες που ανέλαβε την κυβέρνηση  το ΠΑΣΟΚ η διαχείριση της κρίσης «δεν ήταν πετυχημένη».

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η κρίση πλέον φουντώνει σε όλη την Ευρώπη, είπε ο κ. Μαρκεζίνης, και διερωτήθηκε για το «ποιον θα πρωτοσώσει τώρα πια  η Ευρωπαϊκή Ενωση».
Ο κ. Μαρκεζίνης τόνισε ότι έχουν ληφθεί τολμηρά μέτρα που θα βοηθήσουν στην κατευθυνση του δημοσιονομικού ελέγχου αλλά δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για να επιτευχθεί η βασική δομική αλλαγή που απαιτείται και η
οποία είναι να υπάρξουν μέτρα ώστε το κράτος να δουλεύει, όπως επίσης και  πως έχουν ληφθεί και μια σειρά από  μέτρα που είναι ανυπόφορα για τα μικρά και τα μικρομεσαία στρώματα σημειώνοντας πως  «κάθε κοινωνία αντέχει την αδικία μέχρις ενός σημείου».


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις