Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο «πακέτο Γιούνκερ» τρένο και λιμάνια της Ηλείας - ΦΩΤΟ

Στο «πακέτο Γιούνκερ» τρένο και λιμάνια ...

Ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, επισκέφθηκε τα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ

Στην τελική φάση μπαίνει ο Δυτικός Άξονας Πελοποννήσου από την ΕΡΓΟΣΕ, με στόχο να οριστικοποιηθεί μέσα στο α’ δίμηνο του 2017 το επενδυτικό σχήμα με βάση το οποίο θα γίνει ο διαγωνισμός στα τέλη του ίδιου έτους.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Αθανάσιος Βούρδας, ο Δυτικός Άξονας Πελοποννήσου είναι συνδυασμένο πακέτο μεταφορών και περιλαμβάνει τη σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα, τα λιμάνια Κατακόλου, Κυλλήνης, Καλαμάτας και Ζακύνθου, καθώς και τον οδικό άξονα Καλόνερο-Τσακώνα.

Το ύψος της επένδυσης αγγίζει τα 840 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί μέσω του «πακέτου Γιούνκερ» με το μοντέλο ΣΔΙΤ, ύστερα από σχετική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Χθες ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, επισκέφθηκε τα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ, όπου και ενημερώθηκε από τον κ.Βούρφα για την πορεία των έργων αλλά και της εταιρείαες, ενώ ακολούθησε κοινή συνάντηση του κ.Σπίρτζη με τις διοικήσεις όλων των Οργανισμών της Σιδηροδρομικής «Οικογένειας» (OΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΤΥΥ, ΓΑΙΑΟΣΕ)  με αντικείμενο συζήτησης τον συντονισμό ενεργειών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πακέτο Γιουνκέρ η "νεκρή" σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα-Τα θετικά και τα "αγκάθια"


Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις