Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έτοιμο το νέο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στο Φάσμα του Αυτισμού στην Πάτρα

Έτοιμο το νέο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στ...

Μία ακόμη σημαντική σχολική υποδομή παραδίδεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ένα μείζονος σημασίας για την τοπική κοινωνία έργο, αναμένεται να παραδοθεί στις επόμενες ημέρες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ένα έργο που αποσκοπεί στην αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και προορίζεται για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού.

Πρόκειται για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στο Φάσμα του Αυτισμού στην Πάτρα (οικοδομικές εργασίες και Η/Μ εγκαταστάσεις), συνολικού κόστους 2.619.900 ευρώ, με φορέα χρηματοδότησης το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο σχολείο και έγινε η σχετική προετοιμασία για την διοικητική παράδοση και παραλαβή του έργου το ερχόμενο χρονικό διάστημα, με παρόντες τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, εκπροσώπους των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», αντιδημάρχους και τη διευθύντρια του σχολείου.

«Προσπαθούμε να σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε και να υποστηρίζουμε δομές και υποδομές, αλλά και να διεκδικούμε πόρους για την καλύτερη λειτουργία τους. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για εκπαίδευση και απασχόληση ατόμων με νοητική υστέρηση, κάτι που καθιστά απολύτως αναγκαία τη δημιουργία τέτοιων δομών προς την κατεύθυνση της εξάλειψης του κοινωνικού αποκλεισμού» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Και κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας: «Το έργο έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Δήμο Πατρέων και η κατασκευή του Ειδικού Δημοτικού Σχολειού, με την έναρξη λειτουργίας του, θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες εκπαίδευσης και διαβίωσης για παιδιά με ειδικές ανάγκες».

 

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το νέο κτίριο βρίσκεται επί των οδών Αλ. Σβάιτσερ, Στροφάδων στην περιοχή Εγλυκάδα του Δήμου Πατρέων.

Αφορά στην κατασκευή 1 νέου κτιρίου στο οποίο θα στεγαστεί το «ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ».

Το συνολικό εμβαδό δόμησης είναι 1.725,25 τμ, ενώ η κάλυψη ισογείου είναι 1.027,77 τμ.

Προορίζεται για παιδιά με διανοητική στέρηση όλων των μορφών και για παιδιά με κινητικά προβλήματα.

Τα παραδοτέα πράξης είναι η παράδοση 1 κτιρίου, με 7 αίθουσες διδασκαλίας και σημαντικούς βοηθητικούς χώρους όπως αίθουσα εκδηλώσεων, λουτρά, αίθουσα Η/Υ, αίθουσα προετοιμασίας και παροχής γευμάτων, υπόγειους χώρους στάθμευσης κλπ.

Η νέα σχολική μονάδα θα ωφελήσει σημαντικά τους κατοίκους όλου του Δήμου καθώς πρόκειται για ειδικό σχολείο καλύπτοντας σημαντικές ανάγκες του Δήμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις