Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας και Μεσολογγίου: Τιμήσαμε τη μνήμη των εκτελεσθέντων στα Καλάβρυτα-Θα βαδίσουμε μέχρι τέλους το δρόμο του αγώνα απέναντι στους Ναζί

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας και Μεσολογγίου: Τ...

Με επιτυχία διεξήχθη το αντιφασιστικό μονοήμερο μνήμης στα Καλάβρυτα- Τοποθετήθηκε και πανό στο λόφο του Καπή

Ανακοίνωση εξέδωσαν η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνουν την ανάγκη διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε το αντιφασιστικό μονοήμερο στα Καλάβρυτα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

''Με επιτυχία διεξήχθη προχθές Σάββατο 10/12 το αντιφασιστικό μονοήμερο μνήμης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου στη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων.

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και στο λόφο του Καπή όπου και τοποθετήθηκε πανό με το μήνυμα ''Ποτέ ξανά φασισμός''. Στο αντιφασιστικό μονοήμερο συμμετείχε και ο ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων όπου μας συνόδευε μέχρι και το τέλος της επίσκεψης μας στα Καλάβρυτα, συμβάλλοντας με τις ιστορικές του γνώσεις στην ουσία της επίσκεψης. Πολλά άλλωστε από τα μέλη του είναι απόγονοι των εκτελεσθέντων, από τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα, Καλαβρυτινών.

Πέρα από τα οργανωμένα μέλη στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν και αρκετοί νέοι άνθρωποι που επιθυμούσαν να τιμήσουν τη μνήμη των εκτελεσθέντων της σφαγής των Καλαβρύτων.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, την ώρα που οι φασίστες είναι στη Βουλή, στις πόλεις και τις γειτονιές μας προσπαθώντας να ποτίσουν την ελληνική κοινωνία με το νερό της ιστορικής λήθης, η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης είναι η αναγκαία συνθήκη για να καταφέρουμε να τους στείλουμε ξανά στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Στην τελευταία αίθουσα του Μουσείου του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος είδαμε τον τοίχο με τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα και τη σημαία του εθνικοσοσιαλισμού τοποθετημένη στο πάτωμα κάτω από χώματα.  Η σημειολογία προφανής. Οι νεκροί μας όρθιοι και οι ναζί θαμμένοι. Κι όμως στην μαρτυρική αυτή πόλη που βίωσε την κτηνωδία των ναζιστών, το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής πήρε 6% στις τελευταίες εκλογές.

Αύριο 13.12 που είναι η μέρα μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος την πόλη των Καλαβρύτων θα επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Απέναντι σε υποκριτικές ''φιέστες'' από αυτούς που με την πολιτική τους ζωντάνεψαν και γιγάντωσαν το τέρας του φασισμού, ξέπλυναν την ακροδεξιά ατζέντα τοποθετώντας εκφραστές της σε κορυφαίες κομματικές τους θέσεις και άνοιξαν διαύλους επικοινωνίας με το ναζιστικό μόρφωμα, εμείς θα υπηρετούμε καθημερινά σε κάθε κοινωνικό χώρο τις αξίες εκείνες που τσακίζουν τον φασισμό. Κανένας δίαυλος επικοινωνίας και καμμία προσέγγιση των ναζιστών. Ο μοναδικός δρόμος που έχουμε να περπατήσουμε είναι αυτός της ολικής ρήξης και της καθημερινής μάχης με τους φασίστες. Είναι ο δρόμος  που άνοιξαν οι αγωνιστές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ, ο δρόμος που άνοιξαν οι νεκροί μας. Τον δρόμο αυτόν μας τον έδειξαν σήμερα ο Παύλος Φύσσας και ο Σαχζάντ Λουκμάν. Αυτόν τον δρόμο θα τον βαδίσουμε μέχρι τέλους.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου''

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις