Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Αχαΐα:Παράδοση του πολυώροφου του Αγίου Ανδρέα μέχρι το τέλος του χρόνου θέλει ο υπουργός Υγείας-Ανακοίνωσε 4.000 προσλήψεις σε νοσοκομεία

Αχαΐα:Παράδοση του πολυώροφου του Αγίου ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Στον απόηχο τη επίσκεψης του υπουργού Υγείας χθες στην Πάτρα και σε νοσοκομεία της περιοχής

Η ενίσχυση του νοσηλευτικού ιατρικού και λοιπού προσωπικού ήταν το βασικό αίτημα που διατύπωσαν στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, εκπρόσωποι γιατρών και εργαζομένων στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, (ΠΓΝΠ και Άγιο Ανδρέα) που εξυπηρετούν την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα.

Ο υπουργός επισκέφθηκε χθες την Πάτρα και βρέθηκε σε νοσοκομεία της πόλης, συζητώντας για τα προβλήματα στον χώρο του ΕΣΥ.

Εκτός από το προσωπικό ανάμεσα στα θέματα που τον απασχόλησαν ήταν και αυτό της παράδοσης του πολυώροφου κτιρίου του Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr o υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Δημήτρης Κωστακιώτης ο υπουργός ζήτησε να ολοκληρωθεί η παράδοση του κτιρίου μέσα στο 2016,πράγμα που όπως διευκρινίζει μπορεί να γίνει. Ο κ. Κωστακιώτης εξηγεί ότι απομένει μια γραφειοκρατική διαδικασία από τις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ώστε να γίνει ο έλεγχος που χρειάζεται πριν την παράδοση του έργου.Σαφώς και η λειτουργία του όπως παραδέχεται δεν μπορεί να γίνει μέσα στο 2016 καθώς η μετεγκατάσταση κλινικών του νοσοκομείου που βρίσκονται σε λειτουργία απαιτεί χρόνο, (πρώτα θα γίνει η μεταγκατάσταση κλινικών του νοσηλευτικού ιδρύματος κι εν συνεχεία του 409 και του Νοσημάτων Θώρακος).

Υπουργός Υγείας από Πάτρα:4.000 προσλήψεις αρχές ... - Thebest.gr

Ως προς το θέμα της εξασφάλισης της χρηματοδότησης ο κ. Κωστακιώτης απαντά ότι το υπουργείο έχει δώσει διαβεβαιώσεις πως η χρηματοδότηση θα υπάρξει και σύμφωνα με τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ το κόστος υπολογίζεται στις 800.000 ευρώ. "Εμείς θέλουμε από το υπυοργείο ομαλή ροή στη χρηματοδότηση για τη μετεγκατάσταση ατο πολυώροφο", συμπληρώνει.

Στην Πάτρα αύριο Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός

Αχαΐα:Το 2017 τελικά η παράδοση του πολυώροφου του ... - Thebest.gr

www.thebest.gr/news/index/viewStory/418489

Πρόεδρος ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ: Κύριε Υπουργέ της Υγείας με την υγεία δεν παίζουν

Υπουργός Υγείας από Πάτρα:4.000 προσλήψεις αρχές Φλεβάρη στο ΕΣΥ- Mόνιμες προσλήψεις και γιατρών-ΒΙΝΤΕΟ ...

Το θέμα της ενίσχυσης του προσωπικού έθεσε ο Πρόεδρος της ΕΙΝΑ Τάσος Γιακουμής αλλά και το ζήτημα της "εικόνας κατάρρευσης στα περιφερειακά νοσοκομεία.". Η υποβάθμιση της λειτουργίας είναι πλέον «αυτονόητη» και «αποδεκτή» από συναδέλφους, έτσι ώστε να εφημερεύουν νοσοκομεία χωρίς εργαστηριακή υποστήριξη, ακτινολογικό, καρδιολόγο, αναισθησιολόγο κ.λ.π. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και ζωές να κινδυνεύουν και μεγάλο κομμάτι περιστατικών που κανονικά θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί εκεί, να γίνεται διακομιδή προς τα νοσοκομεία της Αχαΐας που υπερφορτώνονται. Αυτή είναι η εικόνα της εφημερίας του ΓΝ Πατρών και του ΠΓΝΠ που κάθε μέρα δέχονται δεκάδες διακομιδές από Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία και Αίγιο. Διακομιδές που αν δε έλειπαν τα βασικά από τα νοσοκομεία της περιφέρειας δε θα είχαν λόγο να γίνουν (εργαστηριακά, αξονικός, καρδιολόγος κ.λ.π.). Πέραν της εφημερίας, ο περιορισμός της λειτουργίας κλινικών στην περιφέρεια έχει φορτώσει και τον τακτικό όγκο στα νοσοκομεία της Πάτρας" αναφέρει μεταξύ άλλων το υπόμνημα της ΕΙΝΑ στον υπουργό.

Στο ίδιο μήκος κύματος ως προς τις προσλήψεις κινήθηκε και ο Πρόεδρος της Τριμελούς Επιτροπής Γιατρών του ΓΚΝΠ "Άγιος Ανδρέας" Γιώργος Κακούρης. Όπως αναφέρει στο thebest.gr η επίσκεψη του υπουργού αποδείχτηκε χαμηλότερη των προσδοκιών τους και επί της ουσίας τη χαρακτήρισε προεκλογική. Υποστηρίζει ότι στο ζήτημα που έθεσε στον υπουργό ως προς το να δώσει ημερομηνία λειτουργίας του επταώροφου του Αγίου Ανδρέα, δεν πήρε καμία απάντηση, ενώ έκανε ιδάιτερη αναφορά στο θέμα έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

"Στον Άγιο Ανδρέα λειτουργούμε με μείον το 40% των θέσεων του οργανογράμματος. Θέλουμε μόνιμο προσωπικό. Οι επικουρικοί δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα", δηλώνει ο κ. Κακούρης.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στον Άγιο Ανδρέα αναφέρει: "Ήλθε λοιπόν ο Υπουργός Υγείας στην πόλη μας και δυστυχώς δεν δεσμεύτηκε για τίποτε δεν ανακοίνωσε τίποτε  και οπως ηταν αναμενόμενο δεν έδωσε λύση  σε κανένα από τα προβλήματα που του θέσαμε, όπως:

- Ή υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου όπου δυστυχώς δεν δεσμεύτηκε και δεν έδωσε λύση ούτε στην αύξηση κατά 40% του προύπολογισμού μας , ούτε στην αναγκαία και απαραίτητη χρηματοδότηση μας για την μεταστέγασή μας στο 7όροφο που παραδίδεται τις επόμενες ημέρες.

-Προσλήψεις Προσωπικού και Ιατρών απέναντι στις 270 και πλέον κενές μας θέσεις και 50 κενές θέσεις Ιατρών.

-Περαιτέρω κτιριακές υποδομές.

- Οργανισμό του Νοσοκομείου, όπου οι επαφές μας και οι πιέσεις μας προς την Υ.Πέ φαίνεται να διαμορφώνεται στις 465 κλίνες.

Δυστυχώς δεν έδωσε καμιά λύση ούτε στα ζητήματα των παρατυπιών της Διοίκησης, το Υπηρεσιακό, τα παράλληλα Καθήκοντα και τις αντικαταστάσεις προίσταμένων.."

Στο θέμα των προσλήψεων ο υπουργός ανακοίνωσε χθες την απόφαση του υπουργείου να προσλάβει 4.000 άτομα για νοσοκομεία όλης της χώρας, μέσα στον Φεβρουάριο, μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, που θα αφορούν νοσηλευτικό, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, καθώς και μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού.

Ο Δημ. Κωστακιώτης δηλώνει στο thebest.gr οτι νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ θα ενισχυθούν άμεσα με 420 νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, ενώ αναμένεται ενίσχυση με άλλες 700 θέσεις από πίνακες που αφορούν προκήρυξη που έγινε το 2016.

ΠΕΔΥ

O υπουργός Υγείας επισκέφθηκε και το Κραμανδάνειο και τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ στην Πάτρα. Ο Πρόεδρος των γιατρών του ΠΕΔΥ Χαράλαμπος Μπονάνος του έθεσε το θέμα της ενίσχυσης με ιατρικό προσωπικό και ιαιδαιίτερα ειδικοτήτων που χρειάζονται οι ασφαλισμένοι ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στα ραντεβού, το ζήτημα της ενίσχυσης της υποδομής και της συντήρησης των μηχανημάτων. Ο Χαράλαμπος Μπονάνος αποτιμώντας την επίσςκεψη Ξανθού , αναφέρει στο thebest.gr ότι ο υπουργός μίλησε για προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. "Αυτό μένει να φανεί" σχολιάζει ο κ. Μπονάνος και συμπληρώνει πως ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας, έχοντας την κατεύθυνση να δημιουργηθεί ένα ενισχυμένο σύστημα , στο οποίο ο ιδιωτικός τομέας θα έχει συμπληρωματικό ρόλο για να καλύπτει τα κενά. "Κι εμείς αυτό θέλουμε μια ενισχυμένη δημόσια πρωτοβάθμια υγεία. Μενουν οι εξαγγελίες να μετατραπούν σε πράξη" σχολιάζει.

 


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being