Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

6η ΥΠΕ: Η πρόταση συνένωσης ΠΓΝΠ-Νοσοκομείου Αιγίου δεν μπορεί να υιοθετηθεί

6η ΥΠΕ: Η πρόταση συνένωσης ΠΓΝΠ-Νοσοκομ...

Δηλώσεις του Γιώργου Γιαννόπουλου

Η πρόταση που κατέθεσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας Θόδωρος Πισιμίσης για πλήρη συνένωση του ΠΓΝΠ με το Νοσοκομείο του Αιγίου δεν μπορεί να υιοθετηθεί, ξεκαθάρισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιώργος Γιαννόπουλος. Ωστόσο ο κ. Γιαννόπουλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ενός είδους επιστημονικής διασύνδεσης των δύο Νοσοκομείων, με γιατρούς του ΠΓΝΠ να χειρουργούν στο Αίγιο.

Μιλώντας αρχικά για την πρόταση του κ. Πισιμίση ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ σχολίασε ότι η διαδικασία της όλης συζήτησης μάλλον ξεκίνησε με λάθος τρόπο.

«Εμείς, ως διοίκηση της ΥΠΕ, είχαμε υποβάλει εδώ και αρκετούς μήνες ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τις υγειονομικές υπηρεσίας της Αχαΐας  και το είχαμε διαβουλευθεί με τους φορείς, είχαμε πάρει τις απόψεις τους και είχαμε καταλήξει στα συμπεράσματά μας. Μέσα σε αυτό το σχέδιο το οποίο, στις γενικές του γραμμές, υιοθετήθηκε από τους φορείς με τους οποίους διαβουλευτήκαμε, σε μια αρκετά μαζική διαδικασία, δεν υπάρχει σχέδιο διοικητικής ενοποίησης του Ρίου με το Νοσοκομείο του Αιγίου.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κανείς είναι να προσδιορίσει τι ρόλο θα αποδώσει στην συγκεκριμένη νοσηλευτική μονάδα προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Με βάση αυτό το ρόλο που θέλουμε, θα πρέπει να προσδιορίσουμε και τα υπόλοιπα στοιχεία όπως είναι η διοικητική του συγκρότηση, η συνεργασία του με τις γειτονικές δομές, η λειτουργική κι επιστημονική διασύνδεσή του κ.α..

Το Νοσοκομείο του Ρίου έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο που αφορά όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κι ευρύτερα ακόμα. Αντίθετα το Νοσοκομείο της Αιγιάλειας έχει έναν πιο περιορισμένο ρόλο. Καλείται να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής της Αιγιάλειας και σε συνδυασμό της νοσηλευτικής μονάδας των Καλαβρύτων, για τις βασικές ιατρικές ειδικότητες. Δεν μπορεί λοιπόν κανείς να μιλήσει για διοικητική ενοποίηση».

Πάντως ο κ. Γιαννόπουλος συμπλήρωσε ότι τα δύο νοσοκομεία θα μπορούσαν να συνεργαστούν με κάποιου είδους επιστημονική όπως για παράδειγμα η υποστήριξη από το Ρίο για κάποιες ειδικότητες που λείπουν από το Αίγιο. «Αλλά αυτό είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Είναι δηλαδή ένα είδος επιστημονικής υποστήριξης-διασύνδεσης, που δεν έχει καμία σχέση με διοικητική ενοποίηση.

Η επιστημονική διασύνδεση είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί, προφανώς. Απλά είχαμε πει παλαιοτέρα ότι είναι μια καλή ιδέα αλλά καλό είναι να περιμένουμε την τοποθέτηση Διοικητή στο Νοσοκομείου του Αγίου, προκειμένου αυτή η συζήτηση να έχει αποτέλεσμα και πρακτική εφαρμογή.

Για παράδειγμα εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει οφθαλμίατρος, που ανήκει οργανικά στο Νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα, ο οποίος χειρουργεί, δύο φορές την εβδομάδα, οφθαλμολογικά περιστατικά, στο Νοσοκομείο του Αιγίου. Αυτό είναι ήδη μια μορφή διασύνδεσης που υλοποιείται.

Θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες ειδικότητες του Ρίου, που θα μπορούν να κάνουν κάποιες μικρές επεμβάσεις, στο Αίγιο, κάποιο εξωτερικό ιατρείο κ.α. Πράγματι αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being