Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Κέντρο Κοινότητας στήριξης των Ρομά στο Δήμο Ερυμάνθου

Αχαΐα: Κέντρο Κοινότητας στήριξης των Ρο...

Πάρθηκε η σχετική απόφαση από την Περιφέρεια και την αποδέχτηκε ο Δήμος

Στην αποδοχή της απόφασης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ένταξη του έργου με τίτλο: «Κέντρο Κοινότητας με διευρυμένη δράση παραρτήματος στήριξης Ρομά» προχώρησε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερυμάνθου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου, είχαν προηγηθεί αίτημα και υποβολή σχετικού φακέλου εκ μέρους του Δήμου στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτ. Ελλάδας (ΕΣΠΑ), για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας και των διακρίσεων.

Αντικείμενο της πράξης είναι η ίδρυση και λειτουργία ενός διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας (Κ.Κ.), καθώς και παραρτήματος Κέντρου Ρομά στην περιοχή.

Το Κέντρο Κοινότητας είναι μία δομή που θα παρέχει υποστήριξη στους κατοίκους του Δήμου Ερυμάνθου, μέσα από την παροχή ενός συλλογικού πλέγματος υπηρεσιών με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων, καθώς και την προώθηση της απασχόλησης.

Επιπλέον στο Κέντρο Κοινότητας θα συσταθεί και Κέντρο Ρομά για την υποστήριξη εκείνων των οικογενειών που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Για τη λειτουργία του Κέντρου το Πρόγραμμα εξασφαλίζει την παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού (Κοινωνικό Λειτουργό, Ψυχολόγο, Διαμεσολαβητή, Παιδαγωγό, Νοσηλευτή/τρια, κλπ), ενώ προβλέπεται να λειτουργήσει έως το τέλος του 2016.

Σημειωτέον ότι ο Δήμος Ερυμάνθου σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που έθετε το Υπουργείο Υγείας με βάση την τελευταία απογραφή πληθυσμού, αρχικά είχε αποκλειστεί από δικαιούχος του Προγράμματος. Μετά όμως τις έντονες διαμαρτυρίες του Δήμου και του Δημάρχου Θάνου Καρπή, η Περιφέρεια κατανοώντας το δίκαιο του αιτήματος, αποδέχτηκε το σχετικό αίτημα και ενέταξε το Δήμο Ερυμάνθου στο Πρόγραμμα.

Στην ίδια συνεδρίαση του Δ.Σ. συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων, η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού έτους 2016, η έγκριση της τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης ισολογισμού Γ΄τριμήνου 2016, έγκριση σύναψης μνημονίου συνεργασίας με την εταιρεία πρόληψης και προαγωγής της υγείας «Υγεία για όλους», την υποβολή αιτήματος προς την Περιφέρεια για την επέκταση του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου της λιμνοδεξαμενής Ντασκά, τη συνέχιση των Προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» και την παράταση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου του προσωπικού, την αποδοχή της επιχορήγησης για την εξόφληση παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών, κλπ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις