Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αθηνά Τραχήλη: Ενεργός αγρότης με ανενεργό πορτοφόλι….

Αθηνά Τραχήλη: Ενεργός αγρότης με ανενερ...

Η κ. Τραχήλη μιλά για προχειρότητα και λάθη άνευ προηγουμένου καθώς έγιναν παρακρατήσεις και για ρυθμισμένα χρέη

Η Πατρινή κτηνίατρος και πολιτευτής Αθηνά Τραχήλη, Μέλος της πολιτική επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, με το ακόλουθο κείμενο της αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της γεωργίας και των αγροτών.

«Κυλούν οι πληρωμές», δηλώνει η κυβέρνηση σχετικά με την καταβολή του 70% της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών, «άδειοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί» απαντούν οι αγρότες. Φαίνεται ότι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση ξεπέρασε και τον δαίμονα του τυπογραφείου, με αποτέλεσμα σημαντικός αριθμός αγροτών να εμφανίζεται ανεξήγητα ανενεργός στα μητρώα του ΟΠΕΚΕΠΕ και να μην εισπράξει ούτε ένα ευρώ.

Ταυτόχρονα, όμως, πολλοί αγρότες που θεωρητικά δικαιούνται την ενίσχυση είδαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους πολύ μικρότερα ποσά ή μηδαμινά, επειδή υποτίθεται ότι συμψηφίστηκαν με τα χρέη τους. Η προχειρότητα, όμως, και τα λάθη είναι άνευ προηγουμένου, αφού έγιναν παρακρατήσεις ακόμα και για ρυθμισμένα στην Εφορία χρέη.

Προφανώς και για την κυβέρνηση όλα αυτά είναι αριθμοί και αλγόριθμοι. Οι αριθμοί, όμως, δεν μπορούν να αποτυπώσουν την εξαθλίωση του  Έλληνα αγρότη που κάθε μέρα βλέπει το κόστος της παραγωγής να αυξάνεται και την στήριξη του κράτους να εξαφανίζεται.

Ακόμα και ο αρμόδιος Επίτροπος Γεωργίας της Ε.Ε. σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (6/10) δήλωσε χαρακτηριστικά «Δεν ξέρω καμία χώρα της ΕΕ να χρεώνει τους αγρότες για τις δηλώσεις της ενιαίας ενίσχυσης». Η ελληνική γεωργοκτηνοτροφία κινδυνεύει στο σύνολό της να γίνει ανενεργή και η κυβέρνηση αντί να πάψει την καταστροφική πολιτική αφαίμαξης των αγροτών προσπαθεί με επικοινωνιακά κόλπα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ο βασιλιάς, όμως, είναι γυμνός…, τονίζει τέλος η κ. Τραχήλη.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις