Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πήγαμε για καφέ στις "Γέφυρες" λίγο πριν τα εγκαίνια-Το στέκι των ονείρων του ΣΟΨΥ στο οποίο εργάζονται άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Πήγαμε για καφέ στις "Γέφυρε...

Εγκαινιάζεται αύριο στην οδό Πατρέως 86

Ένας νέος χώρος με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ξεκινά αύριο Κυριακή 9 Οκτωβρίου τη λειτουργία του στην οδό Πατρέως 86. Είναι η πρώτη καφετέρια της Πάτρας στην όποια θα εργαστούν άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας- μέλη του ΣΟΨΥ Πάτρας (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρησης Ένταξης).

Το thebest.gr επισκέφθηκε το χώρο λίγο πριν τα εγκαίνια και σας τον παρουσιάζει.

Πρόκειται για την πρώτη καφετέρια της Πάτρας «Οι Γέφυρες» στην όποια εργάζονται άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας- μέλη του ΣΟΨΥ Πάτρας. Ο  χώρος λειτουργεί και ως πολιτιστικός- εκθεσιακός.

Πραγματοποιούνται σε τακτική βάση πολιτιστικά δρώμενα: Βραδιές μουσικής, ποίησης, βιβλιοπαρουσιάσεις, εικαστικές - φωτογραφικές εκθέσεις, θεατρικά δρώμενα, παρουσιάσεις ντοκιμαντέρ κοινωνικού περιεχομένου, δράσεις για παιδιά.

Επίσης, εκτίθενται κατά διαστήματα και οι δημιουργίες από τις ομάδες των μελών του ΣΟΨΥ Πάτρας.

Το καφέ  «Γέφυρες» ευελπιστεί ν’ αποτελέσει μια  γενναία  πράξη κατά του στίγματος που σχετίζεται με την ψυχική νόσο, τις προκαταλήψεις και την περιθωριοποίηση που βιώνουν καθημερινά οι άνθρωποι με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η δημιουργία και ο εξοπλισμός της καφετέριας πραγματοποιήθηκε με τη σημαντική χρηματοδότηση του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ VINCI.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

«Ανοίγει η καφετέριά μας με την αγάπη του συνδέσμου Vincy που μας χρηματοδότησε, με αυτά τα χρήματα καταφέραμε και φτιάξαμε ένα αξιοπρεπέστατο καφέ. Εκεί θα εργάζονται τρεις άνθρωποι δικοί μας, με προβλήματα ψυχικής υγείας και δύο από την κοινότητα.

Είμαστε μια Κοινωνική Συνεταιριστική Ομάδα Ένταξης, αυτό σημαίνει ότι έχουμε στου κόλπους μας ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα είτε ψυχιατρικά είτε από άλλους τομείς ευπαθών ομάδων. Θέλουμε να δουλέψουμε όσο γίνεται περισσότεροι.

Ελπίζουμε ότι τα Χριστούγεννα  θα έχουμε βάλει στην «οικογένεια» του καφέ και άλλον άνθρωπο με προβλήματα.

Ελπίζουμε η κοινωνία της Πάτρας θα μας στηρίξει, το πιστεύω αυτό.

Η ποιότητά μας θα είναι άψογη. Αυτό είναι δέσμευση δική μου προσωπική. Η ποιότητα και οι περιποίηση των ανθρώπων που θα μας επισκέπτονται θα είναι πάρα πολύ προσεκτική. Κοιτάμε όσο μπορούμε να εδραιωθούμε στον δύσκολο χώρο και χρόνο. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Θα πάμε σιγά-σιγά, μην μπούμε αμέσως στα βαθειά νερά, να μάθουμε να κολυμπούμε πρώτα.

Είμαστε Πατρέως 86, ξεκινάμε με καφέ, χυμούς, κάποιο μικρό μεζέ, με ποτό το βράδυ και τα συνοδευτικά του, αργότερα θα βάλουμε και γλυκίσματα καθώς κι ένα πιάτο ημέρας. Να μας δώσετε πρώτα τον χώρο και τον χρόνο να σταθούμε στα πόδια μας.

Την Κυριακή ξεκινάμε όπου θα συνεχιστούν και οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Θα έχουμε μια έκθεση φωτογραφίας των δικών μας παιδιών, με έκθεση διαφόρων πραγμάτων που φτιάχνει ο «Φάρος» και τα εργαστήρια του «Ψυχαργός». Το όνομα του μαγαζιού «Οι Γέφυρες», σημαδιακό όνομα τιμώντας τους ευεργέτες μας αλλά και η λέξη από μόνης της έχει πολύ μεγάλη σημασία.»

Στην καφετέρια «Γέφυρες» θα πραγματοποιηθούν δράσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Μια από αυτές τις δράσεις θα είναι η έκθεση φωτογραφία, της αντίστοιχης ομάδας του ΣΟΨΥ Πάτρας.

Εμψυχώτριες της ομάδας αυτής είναι η κα Σίμου Καλλιάννα και η κα Πετσούλα Λυδία.

Εκθέτουν οι:

1. ΜΠΙΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ

2. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΝΑ

3. ΡΟΜΠΟΛΑΣ ΣΤΑΘΗΣ

4. ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

5. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

6. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΘΗΣ

7. ΛΑΖΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

8. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ

9. ΠΕΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΡΓΙΝΙΑ

10. ΚΑΛΑΚΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

11. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις