Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Έρευνα με εντολή Υπουργού για τα χημικά κατά των συνταξιούχων

Έρευνα με εντολή Υπουργού για τα χημικά ...

Μετά τις απαράδεκτες εικόνες κοντά στο Μαξίμου

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη χρήση χημικών που έκαναν το πρωί άνδρες των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων, στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού. Η εικόνα ηλικιωμένων συνταξιούχων να δέχονται επίθεση με χημικά από αστυνομικούς, λίγο πιο πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου, έκανε τον γύρο μεγάλων διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Η εικόνα αυτή εξόργισε σύμφωνα με πληροφορίες τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα ζητώντας του κάτι τέτοιο να μην επαναληφθεί! Επίσης του εξέφρασε την ενόχλησή του.

Λίγη ώρα αργότερα εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού. Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».

Ζήτησε και έρευνα

Έρευνα για το περιστατικό με την χρήση χημικών από τα ΜΑΤ εναντίον των συνταξιούχων, στο κέντρο της Αθήνας, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και αναμένεται η σχετική διαταγή από την ηγεσία της ΕΛΑΣ.
Όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου, ο κ. Τόσκας ζήτησε να διεξαχθεί με ταχύτατες διαδικασίες ή έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθούν τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκαν τα γεγονότα, ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου και αν υπάρχουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις