Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Καταιγιστικός για το θέμα των θρησκευτικών ο Μητροπολίτης μιλώντας στους πιστούς στην πλατεία Τριών Συμμάχων

Πάτρα: Καταιγιστικός για το θέμα των θρη...

Προανήγγειλε και την ίδρυση Αδελφότητας με την ονομασία του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου

Όπως αναμενόταν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος στην διάρκεια της Θείας Δοξολογίας που εψάλη στην πλατεία Τριών Συμμάχων την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 στις 7 το απόγευμα εις ανάμνηση της ημέρας πριν από 52 χρόνια που είχε επιστραφεί στην γη του μαρτυρίου του Αποστόλου Ανδρέου, την Πάτρα, η Τιμία Κάρα του, από την Ρώμη, αναφέρθηκε με έντονο τρόπο και στο θέμα των ημερών που είναι οι περιβόητες δηλώσεις του Υπουργού παιδείας και θρησκευμάτων Νίκου Φίλη καθώς και στις αλλαγές που προωθεί στο μάθημα των θρησκευτικών.

Ο κ.κ. Χρυσόστομος παρουσία πλήθους κόσμου που είχε κατακλύσει την πλατεία Τριών Συμμάχων και την οδό Αγίου Ανδρέου όπου κατόπιν έγινε η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέου, τόνισε πως η Ορθοδοξία εκφράζει την στερεωμένη αλήθεια που είναι ο Αληθινός θεός ενώ την ίδια ώρα γίνεται προσπάθεια να καθιερωθεί ένα πνεύμα «συγκριτιστικό», ότι δηλαδή υπάρχει ο Μωάμεθ ή οποιαδήποτε άλλη θρησκεία και πως είναι το ίδιο πράγμα με την Ορθοδοξία. Ο κ.κ. Χρυσόστομος που μίλησε εκτός κειμένου, σαν έτοιμος από καιρό και με λόγο που συνεπήρε πολλούς από τον κόσμο, οι οποίοι και χειροκρότησαν στο τέλος του λόγου του, υπογράμμισε πως καλώς να μάθουμε τι πιστεύουν και οι άλλοι αλλά υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά, ο Ιησούς Χριστός είναι μόνον ο αληθινός Θεός και ο προορισμός του ανθρώπου ο αγιασμός και η σωτηρία του.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν την αξία τους και όλους τους αγαπάμε αδιακρίτως από φυλή ή γλώσσα ή θρήσκευμα, τόνισε με νόημα ο κ.κ. Χρυσόστομος, απευθυνόμενος μάλιστα και προς τον παριστάμενο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τους λοιπούς εκπροσώπους των αρχών ενώ θύμισε και τους περίπου 4.000 μετανάστες που είχαν πριν από μερικά χρόνια συγκεντρωθεί στην Πάτρα και στους οποίους η τοπική εκκλησία προσέφερε την αγάπη και θαλπωρή της με καθημερινές μερίδες φαγητού. «Ναι να αγαπάμε αλλά να πιστεύουμε και σωστά», ήταν η παραίνεση του κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ο Μητροπολίτης Πατρών περιστοιχισμένος και από τους προσκεκλημένους αρχιερείς πλην του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικολάου που κάποιες υποχρεώσεις τον ανάγκασαν να φύγει το μεσημέρι, μίλησε και για την Πάτρα, τονίζοντας πως αν και όμορφη πόλη, θα ήταν φτωχοτάτη αν δεν είχε τον Άγιο Ανδρέα, ο οποίος και τις χαρίζει όλες τις δόξες και την κάνει “πάμπλουτη”. «Είναι καιρός να μονοιάσουμε γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε ως λαός να κάνουμε θαύματα», ανέφερε ο κ.κ. Χρυσόστομος, προσθέτοντας πως σκοπεύει στο άμεσο μέλλον να κάνει και μία Αδελφότητα που θα λέγεται «Άγιος Απόστολος Ανδρέας Πατρών» με σκοπό την προβολή της πνευματικής κληρονομιάς και ταυτότητας της πόλης της Πάτρας σε ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα όπως διευκρίνισε ο κ.κ. Χρυσόστομος αναμένεται σύντομα η ιδέα αυτή να λάβει και την ανάλογη νομική και ιεροκανονική υπόσταση.

Ο εορτασμός για την 52η επέτειο της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέου ολοκληρώθηκε με την λιτανεία που κατέληξε στο νέο ιερό ναό του Πολιούχου.

Επίσης ο κ.κ. Χρυσόστομος επανέλαβε πως οι εκδηλώσεις των φετινών Πρωτοκλητείων θα ξεκινήσουν στις 4 Νοεμβρίου με την έλευση στην Πάτρα της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας από το Άγιον Όρος για προσκύνημα από τους πιστούς.

Επιμέλεια κειμένου - ρεπορτάζ: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις