Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:Ατομική έκθεση με τίτλο :«Decoupage: Η μετουσίωση της απλής καθημερινής χρήσης σε δήλωση τέχνης»

Πάτρα:Ατομική  έκθεση με τίτλο :«Decoupa...

Στις 24 Σεπτεμβρίου

Η ατομική έκθεση της Γιωργίας Ηλιοπούλου με τίτλο: "Decoupage: Η μετουσίωση της απλής καθημερινής χρήσης σε δήλωση τέχνης» εγκαινιάζεται στις 24 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα. Η έκθεση θα πραγματοποιηήθει στον Πολυχώρο "Ακτίνα" έως τις 15 Οκτωβρίου.

Το decoupage αποτελεί διακοσμητική τεχνική που χρησιμοποιεί χάρτινα μοτίβα πάνω σε διάφορα υλικά και επιφάνειες και σε συνδυασμό με τη ζωγραφική μεταμορφώνει αδιάφορα αντικείμενα σε χρηστικά έργα τέχνης μοναδικής ταυτότητας. Η τεχνική αναπτύχθηκε στην Άπω Ανατολή και εισήχθη στην Ευρώπη το 17ο αιώνα απόΒενετούς εμπόρους, γνώρισε δε ιδιαίτερη άνθηση το 18ο αιώνα σε όλη την Ευρώπη και ιδίως στην Αγγλία.

Στην παρούσα έκθεση η καλλιτέχνης θα παρουσιάσει έργα σε γυαλί, ξύλο, καμβά, πέτρα και μέταλλο, χρησιμοποιώντας ποικίλα χάρτινα μοτίβα με λάδι και ακρυλικό. Η διακοσμητική θεματολογία της πολυεπιπεδική, κινείται με μινιμαλιστική απλότητα ανάμεσα σε διαφορετικές ενότητες, με οδηγούς αναγεννησιακές, vintage και μοντέρνες εικόνες ενώ ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην έντεχνη αποθέωση, με χρώμα και φαντασία, απλών αντικειμένων που συναντάμε σε κάθε χώρο του σπιτιού, από την κουζίνα μέχρι το παιδικό δωμάτιο.

Η έκθεση με τίτλο «Decoupage: Η μετουσίωση της απλής καθημερινής χρήσης σε δήλωση τέχνης» μεταλλάσσει απλά, «σιωπηλά», εν οίκω αντικείμενα σε εικαστικούς πρωταγωνιστές μικρών καθημερινών δρώμενων, μετατρέποντας τη ρουτίνα μας σε έκφανση τέχνης.

Η Γεωργία Ηλιοπούλου είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κι ασχολείται με την τέχνη από την παιδική της ηλικία. Σπούδασε αγιογραφία στη σχολή του Αγ. Ιωάννη στον Πύργο Ηλείας και η βασική της ενασχόληση με την τέχνη επικεντρώνεται στη ζωγραφική και, από τριετίας, στο decoupage. Στην «Ακτίνα» θα παρουσιάσει την πρώτη της ατομική έκθεση decoupage συνθετικά με ζωγραφική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture