Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

2000 πρόσφυγες στην Κρήτη ... μετά την τουριστική περίοδο

2000 πρόσφυγες στην Κρήτη ... μετά την τ...

Σύσκεψη παρουσία του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στην Περιφέρεια Κρήτης με φόντο τον ρόλο της Κρήτης στο μεταναστευτικό. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης και οι δήμαρχοι του νησιού.

ο Υπουργός ανακοίνωσε την ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Ασύλου, που κατ'ουσίαν ταυτοποιεί τους πρόσφυγες και μετανάστες που πρόκειται να έλθουν στο νησί.

Ο ίδιος θέλοντας να ξορκίσει τη λέξη hot spot  έκανε λόγο για ...  camp φιλοξενίας τα οποία θα οργανωθούν μετά την τουριστική περίοδο στην Κρήτη !

Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες η Κρήτη θα φιλοξενήσει περίπου 2000 πρόσφυγες που θα φιλεξενηθούν σε συγκεκριμένο χώρα αφού θα έχουν προηγουμένως ταυτοποιηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, η Κρήτη στη β' φάση του σχεδίου έκτακτης ανάγκης θα υποδεχτεί 2000 πρόσφυγες σε οργανωμένο camp που θα προσφέρονται σε μικρά σπιτάκια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση ,εκπαίδευση και ενασχόληση των παιδιών

Οι αφίξεις δεν θα πραγματοποιηθούν πριν το τέλος Νοέμβρη όπως τόνισε ο υπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

"Δεν φέρνουμε δώρα μοιράζουμε μια εθνική ευθύνη και κάνουμε προγραμματισμό και διαχείριση μιας κρίσης" σημείωσε ο Υπουργός.  Βασική μας αρχή, τα δικαιώματα των πολιτών πρέπει να ισορροπούν με τα δικαιώματα των ντόπιων".

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε ότι μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου θα έχει κατατεθεί και επισήμως η πρόταση της Περιφέρειας για τους χώρους που θα δημιουργηθούν οι χώροι καταγραφής και φιλοξενίας.

"Κλειδώνουν" οι χώροι

Η Υπηρεσία Ασύλου υπάρχει στα χαρτιά όμως η ενεργοποίηση της σημαίνει πως θα λειτουργήσει σε συγκεκριμένους χώρους και με προσωπικό που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε στο νησί. Μάλιστα οι επαφές και οι προσεγγίσεις που έχουν κάνει οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου είναι αρκετά προχωρημένες κι έχουν καταλήξει ήδη και στους χώρους. Για τα Χανιά φαίνεται πως " κλείδωσε " ο χώρος του παλαιού ΙΚΑ ενώ για το Ηράκλειο αμφιταλαντεύονται μεταξύ της πρώην Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, της πρώην Τροχαίας και του 1ου και 2ου Αστυνομικού Τμήματος στα Λιοντάρια με τον τελευταίο χώρο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Το επόμενο βήμα είναι και η αναζήτηση συγκεκριμένου χώρου υποδοχής των προσφύγων με τις πληροφορίες να θέλουν το δήμαρχο Ηρακλείου και πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης να έχει συγκεκριμένο χώρο να προτείνει στον Υπουργό.

Περίεργη καταγγελία

Τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα θέλησε να συναντήσει ο περιφερειακός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής Γιώργος Σπυρόπουλος που βρέθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ο κ. Σπυρόπουλος ζήτησε να συναντήσει τον Υπουργό προκειμένου να καταγγείλει ένα περιστατικό που αφορά στη σύλληψη ενός Πακιστανού υπηκόου στην περιοχή της Χερσονήσου στις 11 του περασμένου Μάη στην κατοχή του οποίου βρέθηκε βίντεο με με τζιχαντιστικό περιεχόμενο.

Η συνάντηση του με τον Υπουργό δεν κατέστη δυνατή και έτσι ο κ. Σπυρόπουλος κοινοποίησε την καταγγελία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις