Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Δυτική Ελλάδα: Οι "μαύρες... τρύπες" του Εθνικού Συστήματος Υγείας-Αποκαλυπτική έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση στα μεγάλα νοσοκομεία

Δυτική Ελλάδα: Οι "μαύρες... τρύπες...

Παρουσιάστηκε χθες

Την ...«ακτινογραφία» ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας στα πρόθυρα της γενικής διάλυσης παρουσίασε χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.Με αποκαλυπτικά στοιχεία και παραδείγματα που σοκάρουν η ΠΟΕΔΗΝ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

Η εικόνα σε 15 νοσοκομεία και εννέα Κέντρα Υγείας της χώρας, εικόνα που προέρχεται από τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτά υπό αντίξοες συνθήκες, είναι το λιγότερο ανησυχητική:

Ελλείψεις προσωπικού που αγγίζουν ακόμη και το 60%, νοσοκομεία με κλειστές έως και έξι κλινικές, Κέντρα Υγείας σε περιοχές των 5.000 κατοίκων με μόλις δύο υπηρετούντες γιατρούς, παρουσία παιδιάτρου σε επαρχιακές πόλεις μία μόνο εβδομάδα τον μήνα.

Η έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ στη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά «στέκεται» στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών και στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Στο γενικό Νοσοκομείο του Ρίο δεν υπάρχει μηχάνημα ακτινοθεραπείας με κίνδυνο της ζωής των καρκινοπαθών που περιμένουν σε ατελείωτες λίστες, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου οφείλονται κανονικές άδειες στο προσωπικό από το 2013 ενώ χιλιάδες ρεπό παραμένουν χρωστούμενα».

Οι εργαζόμενοι προσπαθούν να ανταποκριθούν αγγίζοντας τα όρια της εξάντλησης ενώ δίνουν μια άνιση μάχη. Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να «καμουφλάρει» την πραγματικότητα μέσω επικοινωνιακών τεχνασμάτων .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being