Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο επίκεντρο η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων

Στο επίκεντρο η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων

Ηλεία

Με βασικό στόχο να αποτραπεί η υποβάθμιση της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, Κώστα Διαμαντόπουλου, με το προσωπικό του νοσοκομείου στην Κρέστενα.

Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν πώς η μονάδα θα μπορέσει να αναβαθμιστεί ώστε να βοηθήσει έμπρακτα τους πολίτες της νότιας Ηλείας και να μην είναι ίδρυμα-φάντασμα, καθώς σε μια Ελλάδα υπό κρίση οι φήμες για «λουκέτα» στην Υγεία πάντα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και τρομοκρατούν τους πολίτες κα τους εργαζόμενους.

Από την πλευρά του ο κ.Διαμαντόπουλος τόνισε ο οργανισμός δεν θα αλλάξει και θα παραμείνει διασυνδεόμενος με το νοσοκομείο του Πύργου, ωστόσο σύμφωνα με τον σχεδιασμό που είχε προαναγγείλει τον Νοέμβριο του 2015 ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιώργος Γιαννόπουλος, στην Κρέστενα προβλέπεται να λειτουργήσει Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου με επισκέπτες γιατρούς περισσότερων ειδικοτήτων.

«Αυτή τη στιγμή το εύρος λειτουργίας της Ν.Μ. Κρεστένων είναι πολύ κάτω από αυτό που εμείς θέλουμε ώστε να βοηθήσουμε τους ασθενείς. Η Κρέστενα θα παραμείνει διασυνδεόμενη με τον Πύργο και στόχος μας είναι να το ενισχύσουμε με επισκέπτες γιατρούς αρκετών ειδικοτήτων και να το μετατρέψουμε σε ανάχωμα του Νοσοκομείου του Πύργου, για να αποφεύγουν την ταλαιπωρία οι κάτοικοι της νότιας Ηλείας», τόνισε ο κ.Διαμαντόπουλος, προσθέτοντας ότι στα πρώτα σχέδιά του περιλαμβάνεται η σταδιακή ενίσχυση με επισκέπτες γιατρούς σε νευραλγικές ειδικότητες.

Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου παρέθεσαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση και ζήτησαν να ληφθεί σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων καλύπτει μια πολύ μεγάλη περιοχή με πολλούς διάσπαρτους και μικρούς οικισμούς, σε ορεινούς και δυσπρόσιτους όγκους, όπου κατοικούν κυρίως άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, των οποίων η πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη είναι πολύ δύσκολη.

«Αυτό που μας τονίστηκε από τον διοικητή είναι ότι στόχος του είναι να ενισχυθεί η νοσηλευτική μονάδα Κρεστένων και να εξυπηρετεί τους ασθενείς πραγματικά και να μην αναγκαζόμαστε να τους στέλνουμε συνέχεια στον Πύργο», δήλωσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Νοσοκομείου, Παν. Γρηγορόπουλος, ζητώντας να ισχύσουν στην πράξη οι εξαγγελίες και να μην υποβαθμιστεί κι άλλο η νοσηλευτική μονάδα της Κρέστενας, καθώς ήδη η λειτουργία της είναι οριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.«Πατρίς», από μέλη του ιατρικού προσώπικου τέθηκε ζήτημα ίσης αντιμετώπισης ως προς το πώς βοηθούν όλοι οι γιατροί της Ηλεία στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου, που είναι ο «πυρήνας» της δημόσιας υγείας στην Ηλεία, καθώς και η λειτουργία του ιατρικού-μηχανολογικού εξοπλισμού σε τακτική βάση για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Από την πλευρά της η Ζωή Σαραντοπούλου, η οποία ορίστηκε αναπληρώτρια διοικήτρια της Ν.Μ. Κρεστένων σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, τόνισε ότι «η κεντρική Διοίκηση του Υπουργείου Υγείας επέλεξε αναπληρώτρια Διοικήτρια για το Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΙ ΚΥ Κρεστενών με σκοπό να το αναβαθμίσει και όχι να το υποβαθμίσει».

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις