Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την Κυριακή στον ιερό ναό Παντανάσσης το 40ήμερο μνημόσυνο του φιλόλογου Ανδρέα Ηλιόπουλου

Την Κυριακή στον ιερό ναό Παντανάσσης το...
Μαρτάτος Tάκης

Υπήρξε από τους πιο γνωστούς καθηγητές μέσης εκπαίδευσης στην Πάτρα

Πέρασαν κιόλας σαράντα μέρες από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή στα 80 του χρόνια, ένας από τους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης που έγραψε τη δική του ιστορία στον χώρο της Πατρινής εκπαίδευσης, μέσα από την πολύχρονη και δημιουργική παρουσία του στο Πρότυπο Φροντιστήριο Πατρών.

Ο λόγος για τον αείμνηστο Ανδρέα Ηλιόπουλο, το 40ήμερο μνημόσυνο του οποίου θα τελεστεί αυτή την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016, στις 9.30 το πρωί, στον ιερό ναό Παντανάσσης. Λίγο πιο κάτω εξάλλου, στην οδό Παντανάσσης πριν την Μαιζώνος λειτουργούσε για χρόνια και το φημισμένο Πρότυπο Φρονιστήριο όπου και δίδασκε ο εκλιπών και άλλοι γνωστοί καθηγητές.

Ο Ανδρέας Ηλιόπουλος πραγματικά δίδαξε γενιές και γενιές στα φιλολογικά μαθήματα. Υπήρξε πάντοτε πράος, ευγενής και με ειλικρινές ενδιαφέρον για τους μαθητές του.

Ο εκλιπών και η αγαπημένη σύζυγός του Μαρία Ηλιοπούλου - Τσουκαλά ευτύχισαν να αποκτήσουν ένα γιο, τον δικηγόρο Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Ο Ανδρέας Ηλιόπουλος καταγόταν από την Νεστάνη της Αρκαδίας, η Πάτρα όμως ήταν η πόλη του εδώ και πολλές δεκαετίες.

Όπως είχε γράψει με αφορμή το δυσάρεστο νέο της απώλειας του Α. Ηλιόπουλου, ο Πατρινός καθηγητής Νίκος Χαλαζιάς, «ο εκλιπών ήταν μέγας λατινιστής, μυούσε τους μαθητές του στην αυστηρή και περιεκτική γλώσσα του Ιουλίου Καίσαρα, στα σουπίνα και στα γερούνδια, στον Γαλατικό και στον Εμφύλιο Πόλεμο. Απολαυστικός και σοβαρός, με χιούμορ και κατανόηση, με τον επαγγελματισμό του φροντιστή και το πάθος του δασκάλου. Ενέπνεε σεβασμό, αλλά με τις ατάκες του έκανε το μάθημα πιο ανάλαφρο και κρατούσε αδιάλειπτο το ενδιαφέρον των μαθητών».

Να προσθέσουμε πως υπήρξε επί σειρά ετών συνιδιοκτήτης του φροντιστηρίου «Πρότυπο», ενός εκ των παλιότερων και μεγαλύτερων φροντιστηρίων της πόλης της Πάτρας.

Η κηδεία του είχε γίνει το πρωί της 6ης Ιουλίου 2016 στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου Συχαινών, σε κλειστό κύκλο, όπως ήταν η επιθυμία του.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις