Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Σε ποιες περιοχές επεκτείνεται το κτηματολόγιο

Αχαΐα: Σε ποιες περιοχές επεκτείνεται το...

Κτηματογράφηση σε πρώην Καποδιστριακούς Δήμους

Σε πρώην Καποδιστριακούς Δήμους της Αχαΐας επεκτείνεται το Κτηματολόγια. Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει το έργο της κτηματογράφησης για τη Δυτική Αχαΐα, το Ρίο και τη Μεσσάτιδα με συμβατικό τίμημα 4.264.583,00 Ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Η Πάτρα θα διευκολύνει τον ανάδοχο παραχωρώντας αίθουσες του δήμου στην κοινοπραξία που ανέλαβε το δύσκολο έργο για τα επόμενα περίπου 3,5 χρόνια.

Οπως γράφει η Πελοπόννησος τη; Κυριακής, το έργο αφορά στην μελέτη κτηματογράφησης για τη δημιουργία Εθνικού κτηματολογίου στον Καποδιστριακό Δήμο Κάτω Αχαΐας και στις κοινότητες Αλισσού, Κάτω Αλισσού, Αγίου Βασιλείου Πατρών, Ακταίου, Αραχωβιτίκων, Βραχναιίκων, Δρεπάνου, Ελικίστρας, Καμινίων, Κάτω Καστριτσίου, Κρήνης Πατρών, Μιντιλογλίου, Μονοδενδρίου, Οβριάς, Παραλίας, Πετρωτού, Πλατανίου, Ρίου, Ρογιτίκων, Σαραβαλίου, Σουλίου, Τσουκαλαιίκων και Ψαθοπύργου.

Με το έργο της Αχαΐας και αυτό που ανατέθηκε για την υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπεται η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης της χώρας το 2020, ώστε ο νέος θεσμός του Κτηματολογίου να μπορέσει σταδιακά να αντικαταστήσει το σύστημα των υποθηκοφυλακείων σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Ο Δήμος Πατρέων αποφάσισε να διευκολύνει την διαδικασία παραχωρώντας άνευ ανταλλάγματος τη χρήση αιθουσών στην Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ, με σκοπό την εκτέλεση των εργασιών της κτηματογράφησης και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών που έχουν δικαιώματα στις περιοχές που θα κτηματογραφηθούν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις