Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δεν θα πιστεύετε ποια χώρα έδωσε αύξηση 23% σε 10κ. δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους!

Δεν θα πιστεύετε ποια χώρα έδωσε αύξηση ...

Κι όμως συνέβη στις Ινδίες

Την εφάπαξ αύξηση ενέκρινε ο πρωθυπουργός, αλλά δεν πρόκειται για κίνηση χωρίς ρίσκο: Ο πληθωρισμός βρίσκεται υπό έλεγχο -περίπου στο 5%-, αλλά μία έκρηξη της καταναλωτικής δαπάνης θα μπορούσε να προκαλέσει και αύξηση των τιμών. Η ουσία ωστόσο, είναι άλλη: Η Ινδία μόλις έκανε ευτυχισμένους 10 εκατ. ανθρώπους.

Υπολογίζεται ότι 4,7 εκατομμύρια δημόσιοι υπάλληλοι και 5,3 εκατομμύρια συνταξιούχοι αναμένεται να επωφεληθούν από την αύξηση της τάξης του 23%, η οποία προτάθηκε από μια κυβερνητική επιτροπή που συγκαλείται μία φορά κάθε δέκα χρόνια.

Η αύξηση θα έχει αναδρομική ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2016 και μεταφράζεται ως εξής: Ο μηνιαίος κατώτατος μισθός του ινδού δημοσίου υπαλλήλου θα αυξηθεί από 7.000 ρουπίες, δηλαδή 100 δολάρια που ήταν μέχρι τώρα, σε 18.000 ρουπίες, δηλαδή 270 δολάρια.

Στην άλλη άκρη της κλίμακας, τα κυβερνητικά στελέχη θα δουν τον μισθό τους να «σκαρφαλώνει» στις 225.000 ρουπίες, ήτοι στα 3.300 δολάρια.

Η αύξηση του 23% σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους θα κοστίσει στην κυβέρνηση του ινδουιστή πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι (που το 2014 κατάφερε να σημειώσει τη μεγαλύτερη εκλογική νίκη στην Ινδία από τη δολοφονία της Ίντιρα Γκάντι) 15 δις. δολάρια κατά το τρέχον έτος.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι μισθοί για τους νεοπροσληφθέντες δημοσίους υπαλλήλους είναι ήδη υψηλοί -υψηλότεροι από τον ιδιωτικό τόμεα.

Οπότε είναι απολύτως λογικό το γεγονός ότι η απόκτηση θέσης στον δημόσιο τομέα θεωρείται στην Ινδία ζητούμενο, τόσο για τις καλές αποδοχές όσο και εξαιτίας της εργατικής νομοθεσίας που διασφαλίζει τη μονιμότητα.

ΠΗΓΗ: CNN

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις