Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το "Warcraft" τράβηξε το ενδιαφέρον των Ελλήνων και ξένων θεατών - Οι Αμερικάνοι δεν ξετρελλάθηκαν

Το "Warcraft" τράβηξε το ενδια...

Οι διεθνείς εισπράξεις ήδη έφτασαν τα 262 εκατομμύρια δολάρια

Μπορεί στις ΗΠΑ το περασμένο τριήμερο 10-12 Ιουνίου 2016, να μην μπόρεσε να κατακτήσει την πρωτιά στο box office και οι εισπράξεις να μην ήταν οι αναμενόμενες (κυμάνθηκε στα 24,3 εκατομμύρια δολάρια) ωστόσο στον υπόλοιπο κόσμο η ταινία επικής φαντασίας, βασισμένη σε γνωστό βιντεογκέιμ «Warcraft:Η Σύγκρουση δύο κόσμων» σε σκηνοθεσία Ντάνκαν Τζόουνς «σκίζει».

Είναι πραγματικά παράξενο οι εισπράξεις στις ΗΠΑ να είναι συγκρατημένες και στα όρια της αποτυχίας (μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ταινία με εντυπωσιακά εφέ και προυπολογισμό άνω των 150 εκατομμυρίων) και στον υπόλοιπο κόσμο οι εισπράξεις να έχουν απογειωθεί στα 262 εκατομμύρια δολάρια, (περίπου το μισό ποσό έχει γίνει στη Κίνα).

Η ταινία που έχει τραβήξει κατά κύριο λόγο τους φαν του είδους της πολεμικής, επικής φαντασίας αλά «Lord of the rings», ήρθε 1η και στο ελληνικό box office με πάνω από 36.500 εισιτήρια (διανομή από την UIP), σε 88 αίθουσες πανελλαδικά.

Το «Warcraft» παίζεται και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, και σε 3d. Στην Βόρειο Αμερική την πρωτιά κέρδισε το θρίλερ «Το Κάλεσμα 2» με την Βέρα Φαρμίνγκα, με 40,3 εκατομμύρια δολάρια, εισπράξεις (το 1ο φιλμ το 2013 είχε ξεκινήσει την πορεία του με 41,8 εκατομμύρια δολάρια) ενώ 3ο ήρθε το σίκουελ της «Συμμορίας των Μάγων – Now you see me 2» με τους Τζέσε Άιζενμπεργκ, Γούντι Χάρελσον, Ντέιβ Φράνκο, Ντάνιελ Ράντκλιφ, κ.α., με 23 εκατομμύρια δολάρια συν άλλα περίπου 22,8 στον υπόλοιπο κόσμο (το 1ο φιλμ είχε αρχίσει λίγο καλύτερα με 29,3 εκατομμύρια φτάνοντας συνολικά τα 350 εκατομμύρια σε διεθνείς εισπράξεις).

Στο «Warcraft» επίκεντρο είναι η μάχη μεταξύ των γιγαντιαίων και δυνατών Ορκ και των ανθρώπων όπου τον βασιλιά υποδύεται ο Ντόμινικ Κούπερ, τον γενναίο πολεμιστή Λόθαρ ο Τράβις Φίμελ  και το νεαρό μάγο Κάντγκαρ, ο Ben Schnetzer, ο 26χρονος Αμερικάνος ηθοποιός που ξεχώρισε στο υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα φιλμ «Pride» που είδαμε στην Πάτρα μέσω της Κινηματογραφικής Λέσχης.

Το «Warcraft» λοιπόν όπως τελειώνει, δημιουργεί άμεσα την εντύπωση ενός σίκουελ και όπως δείχνει η διεθνής απήχηση της ταινίας, το επόμενο φιλμ δεν θα αργήσει να ετοιμαστεί.

Τέλος στις ΗΠΑ συνεχίζει να προβάλλεται ο «Αστακός- Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου με την Ρέιτσελ Βάις και τον Κόλιν Φάρελ και μάλιστα έχει καταφέρει να φτάσει σε εισπράξεις τα 5,2 εκατομμύρια δολάρια που για art ταινία είναι μεγάλο νούμερο. Έφτασε να προβάλλεται σε 560 αίθουσες.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Καταφθάνει στις ελληνικές αίθουσες το μπλοκμπάστερ φιλμ «Warcraft – Η Σύγκρουση Δύο κόσμων»

Στις 9 Ιουνίου στις Ελληνικές αίθουσες η "Συμμορία των Μάγων 2"

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από το ειδικό "τρομακτικό" χάπενινγκ που διοργανώθηκε για το φιλμ "Το Κάλεσμα 2" στην Αθήνα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture