Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παππάς: Η χώρα είναι ωφελημένη από τη συμφωνία

Παππάς: Η χώρα είναι ωφελημένη από τη συμφωνία

Η πλειοψηφία μας είναι συμπαγής, δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας

Η χώρα βγαίνει σαφώς ωφελημένη από τη συμφωνία, παρά τα όποια υφεσιακά μέτρα εντάσσονται σε αυτήν, δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Realnews», ενώ βεβαιώνει τους επικριτές τής κυβέρνησης: «Η πλειοψηφία μας είναι συμπαγής και αποδείχθηκε σε όλες τις ψηφοφορίες».

«Απλώς η αντιπολίτευση, δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι η κυβέρνηση διεκδικεί και καταφέρνει οριστικές λύσεις στα προβλήματα που μας άφησε», επισημαίνει ο υπουργός αναφερόμενος στη ρύθμιση για το χρέος.

Η σταθερότητα που εμπνέει αυτή η ρύθμιση, προσθέτει, «και η αναπτυξιακή ώθηση που θα λάβει η ελληνική οικονομία με το κλείσιμο της αξιολόγησης και τα 700 εκατ. ευρώ τον μήνα που θα πέσουν στην αγορά μέχρι τον Οκτώβρη, θα αναστρέψουν τις υφεσιακές επιπτώσεις».

Ακόμη, συμπληρώνει, «στην ελάφρυνση των πλέον αδύναμων θα συμβάλει καταλυτικά και το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, στο οποίο θα εισρέουν τα πλεονάσματα κάθε έτους (700 εκατ. του 2015), έσοδα από τις άδειες καναλιών, καταπολέμηση λαθρεμπορίου, φοροδιαφυγής, αδήλωτα εισοδήματα κ.α.».

Ο υπουργός Επικρατείας σχολιάζοντας την επικριτική στάση του ΚΚΕ για μέτρα που ψηφίζει η κυβέρνηση όταν δεν μπόρεσε να τα περάσει η ΝΔ, υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει καμία ταύτιση. Το ΔΝΤ απαντά, ζητούσε επιπλέον μέτρα και η κυβέρνηση αντιστάθηκε και έπεισε.

«Τώρα που θα δοθεί η μάχη για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις θα περιμένουμε και τη στάση του ΚΚΕ. Ο ρόλος της Αριστεράς δεν είναι να περιγράφει το δύσκολο παρόν και ένα ζοφερό μέλλον. Η Αριστερά πρέπει να εντοπίζει τα επίδικα της συγκυρίας, να οικοδομεί συμμαχίες και να διαμορφώνει πλειοψηφίες για να προστατεύει την κοινωνία και να αναχαιτίζει την απο9γοήτευση. Το "δεν γίνεται αλλιώς" αφορά άλλους», λέει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις