Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Στις 28 και 29 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η 16η Εκπαιδευτική Διημερίδα του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων

Στις 28 και 29 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ...

Θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες ομιλητές

Η 16η Εκπαιδευτική Διημερίδα – Πρακτικά παιδιατρικά θέματα της Παιδιατρικής Κλινικής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Ρίο στις 28-29 Μαΐου 2016.

Η διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας και είναι εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή στην συγκεκριμένη επιστημονική διημερίδα είναι δωρεάν και θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης με 9 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Διημερίδας είναι ο Κροκιδάς Γεώργιος, Συντονιστής – Διευθυντής της Παιδιατρικής κλινικής του Καραμανδανείου.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο κ. Κροκιδάς στον χαιρετισμό του, το πρόγραμμα βασίζεται σε 4 πυλώνες. Την ενημέρωση των παιδιάτρων σε καθημερινά σοβαρά παιδιατρικά περιστατικά που αντιμετωπίζονται στην κλινική του Καραμανδανείου Νοσοκομείου, τα νεότερα δεδομένα για παθήσεις και λοιμώξεις που θα παρουσιάσουν στην διάρκεια της διημερίδας διακεκριμένοι ομιλητές, θέματα υποειδικοτήτων της παιδιατρικής ενώ και το παιδοψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου θα αναπτύξει ένα ενδιαφέρον θέμα, την εφηβεία.

Στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα όπως αναμένεται, συνεδρία για την εφηβεία (στις 13.15 το μεσημέρι, την Κυριακή 29/5/2016) όπου στο προεδρείο θα είναι η παιδιοψυχολόγος, Συντονίστρια –Διευθύντρια του Παιδοψυχιατρικού τμήματος του Καραμανδανείου, Βιολέττα Σιγάλα, θα συζητηθούν θέματα όπως η νευρική ανορεξία, μία ύπουλη διατροφική διαταραχή, η αυτοκτονικότητα και αυτοκαταστροφική συμπεριφορά στην εφηβεία, η παραβατικότητα στην εφηβεία, κ.α.

*Μεταξύ των καλεσμένων ομιλητών επιστημόνων θα είναι ο Ανδρουλάκης Ιωάννης, Ομότιμος Καθηγητής παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Ανδρέας Ηλιάδης, παιδίατρος – εντατικολόγος, Υπεύθυνος ΜΕΘ Παίδων Π.Γ.Ν.Π., ο Αναστάσιος Καπόγιαννης, Συντονιστής – Διευθυντής παιδονεφρολογικού τμήματος του Νοσοκομείου παίδων «Η Αγία Σοφία», η Σταυρούλα Κωσταρίδου-Νικολοπούλου, παιδίατρος-αιματολόγος, Διευθύντρια Παιδιατρικής κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ο Αναστάσιος Χατζής, παιδίατρος-εντατικολόγος, Διευθυντής Πολυδύναμης και καρδιοχειρουργικής ΜΕΘ Παιδιών – Μητέρα Παίδων, κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being