Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα κυρώσεις σε σάιτ που αναμετέδιδε ψευδή είδηση

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα κυρώσεις σε σ...

Η ποινή που επέβαλε το δικαστήριο

Στην εποχή του διαδικτύου δεν είναι λίγες οι φορές που αναμεταδίδεται μια ψευδής είδηση από  τα sites. Στην Ελλάδα το φαινόμενο αυτό είναι συχνό.

Ποτέ  όμως, μέχρι σήμερα, δεν υπήρξαν κυρώσεις για όσους αναμετέδιδαν ψευδείς πληροφορίες. Σύμφωνα με την Καθημερινή, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας καταδίκασε ερήμην δημοσιογράφο, ιδιοκτήτη σάιτ με θέματα για γονείς, για τη δημοσίευση άρθρου με τίτλο: «ΣΟΚ: Δείτε πώς οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων».

Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με αναστολή τριών ετών, και χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας αστυνομικός απευθύνθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε δίκη. Η συγκεκριμένη «είδηση» δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 2009 με μικροαλλαγές, ανάλογα με το σάιτ ή το μπλογκ που την αναπαράγει και επανήλθε το 2013. Κορμός της είναι η ιστορία της μικρής Μαιρούλας που έκανε το εμβόλιο MMR και παρουσίασε όγκο στον εγκέφαλο. Την ιστορία έχει καταρρίψει το «Ελληνικά Hoaxes” του Θοδωρή Δανιηλίδη με αναλυτικό και εμπεριστατωμένο τρόπο. Όπως όμως λέει ο κ. Δανιηλίδης, «ό,τι και να γράφουμε, αυτό το πράγμα θα συνεχίσει να κυκλοφορεί και να βρίσκει ευήκοα ώτα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις