Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάνε Ηρώδειο «Γαλιλαίος» και Κώστας Καζάκος με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Πάνε Ηρώδειο «Γαλιλαίος» και Κώστας Καζά...
Μαρτάτος Tάκης

Οι ημερομηνίες που θα παιχθεί η αξιόλογη θεατρική παράσταση θα είναι μάλλον στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2016

Όπως ήδη έχει γράψει το thebest.gr, η επιτυχημένη παράσταση του περασμένου χειμώνα, του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας «Η Ζωή του Γαλιλαίου» του Μπρεχτ σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου Κώστα Καζάκου, ο οποίος στα 80 του χρόνια δίνει μία δυναμική ερμηνεία ως Γαλιλαίος, θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο μία μίνι περιοδεία κυρίως σε σταθμούς της νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Έχει ήδη καθοριστεί να παιχθεί η παράσταση στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ 2016 του Δήμου, στις αρχές Ιουλίου ενώ η ευχάριστη είδηση είναι πως σε συνεννόηση με το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, «Η Ζωή του Γαλιλαίου» θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα, στον εμβληματικό χώρο του Ηρωδείου το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, για δύο μάλιστα βραδιές.

Επίσης η παράσταση θα παιχθεί στο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας στον γειτονικό νομό Ηλείας, στο Αίγιο, στη Ζάκυνθο, ενδεχομένως και την Κεφαλονιά και αλλού.

Αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, η πολυπρόσωπη παράσταση όπου την πρωτότυπη μουσική έχει γράψει ο Διονύσης Τσακνής, νυν πρόεδρος της ΕΡΤ, να μειωθεί σε διάρκεια (να διαρκεί δηλαδή γύρω στις 2 ώρες) ώστε να μην κουράσει το κοινό.

*Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, για το καλοκαίρι του 2017, αν όλα πάνε καλά, υπάρχει η σκέψη, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας να επιστρέψει στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία θεατρική παραγωγή αρχαίου δράματος με την υπογραφή του Κώστα Καζάκου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture