Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Δήμος Αιγιαλείας τιμά την πολιούχο του Παναγία Τρυπητή - Από σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις - Δείτε το πρόγραμμα

Ο Δήμος Αιγιαλείας τιμά την πολιούχο του...

Οι προετοιμασίες για τη μεγάλη γιορτή έχουν ήδη ξεκινήσει

Η Παρασκευή του Πάσχα είναι η πιο ξεχωριστή μέρα του χρόνου για τους απανταχού Αιγιώτες. Γιορτάζει η Παναγία Τρυπητή, η πολιούχος της πόλης και του Δήμου Αιγιαλείας και ήδη από την Τετάρτη είναι μεγάλο το κύμα προσκυνητών από όλη την Ελλάδα, που συρρέουν για να τιμήσουν τη χάρη Της, να Την ευχαριστήσουν, να ζητήσουν τις πρεσβείες Της για να βρει αίσιο τέλος ό,τι μπορεί να βασανίζει τον καθένα.

Η Παναγία είναι το βάλσαμο σε κάθε πονεμένη ψυχή κι αυτό οι πιστοί το γνωρίζουν πολύ καλά. Καθένας έχει να διηγηθεί μία ή πολλές αληθινές ιστορίες όπου η Τρυπητή έβαλε το χέρι Της και βοήθησε απλόχερα, απαλύνοντας την αγωνία της καρδιάς.

Οι προετοιμασίες για τη μεγάλη γιορτή έχουν ήδη ξεκινήσει εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας και του Δήμου Αιγιαλείας, ενώ αναμένονται και σημαντικές πολιτικές παρουσίες εκ μέρους της κυβέρνησης, καθώς ήδη έχουν απαντήσει θετικά ο Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ.Χρήστος Σπίρτζης και η αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ενώ δεν αποκλείονται και άλλα πολιτικά πρόσωπα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Όπως έχει ανακοινωθεί ήδη από την Ιερά Μητρόπολη, το πρόγραμμα της θρησκευτικής εορτής έχει ως εξής:

Την παραμονή Πέμπτη 5η Μαΐου, ώρα 7.00' μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Αμβροσίου, συμπαραστατουμένου και υπό άλλων Αρχιερέων. Θα επακολουθήσει Αγρυπνία, η οποία θα αρχίση την 11η βραδυνή της Πέμπτης 5ης Μαΐου και θα τελειώσει την 2.30' πρωϊνή της Παρασκευής.

Την κυριώνυμο ημέρα, Παρασκευή 6η Μαΐου και ώρα 8.00' πρωϊνή θα τελεσθή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία θα χοροστατήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ και ο οικείος Μητροπολίτης κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ. Την 10.45' π.μ. της ιδίας ημέρας, θα ξεκινήσει από το Ιερό Προσκύνημα η λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος της Θεοτόκου στην καθιερωμένη διαδρομή μέχρι την πλατεία Αγίας Λαύρας. Τιμές θα αποδώσουν Τμήμα Στρατού και των τριών όπλων, καθώς και της ΕΛ.ΑΣ.. Την πομπή θα πλαισιώσουν Φιλαρμονικές.

Η καθιερωμένη δεξίωση εκ μέρους του Δήμου Αιγιαλείας προς τους επίσημους προσκεκλημένους θα φιλοξενηθεί για μια ακόμη χρονιά στο Παναγιωτοπουλέικο αρχοντικό.

Τονίζεται πως κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων του Ιερού Προσκυνήματος της Ζωοδόχου Πηγής-Παναγίας Τρυπητής και προς διευκόλυνση των πολιτών στο Ιερό Προσκύνημα, οι δύο λιμενικές εγκαταστάσεις (του Παλιού και Νέου Λιμένα) στο Αίγιο θα παραμείνουν ανοιχτές προς εξυπηρέτηση των προσκυνητών από 4/5/2016 έως και 6/5/2016, σε εκτέλεση σχετικής απόφασης ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας.

Η οδός Ψαρρών στο Τμήμα της χερσαίας λιμενικής ζώνης από το Ιερό Προσκύνημα έως και την συνάντησή της με την οδό Μενελάου στα όρια των Γραφείων του Λιμενικού Τμήματος θα παραμείνει κλειστή με ευθύνη του Γ΄ Λ/Τ Αιγίου προς εξυπηρέτηση των προσκυνητών. Η πιάτσα των ταξί που λειτουργεί επί της οδού Ψαρρών θα μεταφερθεί εντός του Παλιού Λιμένα Αιγίου από τις 4/5/2016 έως και τις 6/5/2016.

Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από την οδό Ζωοδόχου Πηγής προς την παλιά λιμενική εγκατάσταση και από την οδό Ζωοδόχου Πηγής προς τον οικισμό Μυρτιάς και μέσω της οδού Μενελάου στο καινούριο λιμάνι.

filodimos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις