Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Τιμήθηκαν τα Σύμβολα του Ολυμπισμού, της Ειρήνης και της Ελευθερίας από τον Σύλλογο "Κωστή Παλαμά"-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Τιμήθηκαν τα Σύμβολα του Ολυμπισμ...

Εκδήλωση στο συνεδριακό του ΤΕΙ

Ο Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς»  πλήθος  συμπολιτών  μας και  φορείς της πόλης μας,  τίμησαν  στο Συνεδριακό κέντρο του ΤΕΙ, την τόσο σημαντική επετειακή αυτή εκδήλωση του Ολυμπισμού, για  τα 120 χρόνια Ολυμπιακού ύμνου και 80 χρόνια Λαμπαδηδρομίας.

Τα οικουμενικά και διαχρονικά σύμβολα της ανθρωπότητας,  που πρώτοι διακήρυξαν Αχαιοί  συμπολίτες μας, ο τιτάνας του Πνεύματος Κωστής Παλαμάς με τον Ολυμπιακό Ύμνο, η πρώτη πρωθιέρεια του θεσμού της Αφής της Φλόγας Κούλα Μπράτσικα και ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος, Κώστας Κονδύλης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχης, Αγγελόπουλος Γιώργος , η πρώην Περιφερειάρχης, Δήμητρα Γεωργακοπούλου Μπάστα και άλλοι επίσημοι καλεσμένοι.

Χαιρετισμό απεύθυναν εκ μέρους του Συλλόγου οι κυρίες, Γιάχου Γεωργία και Αντωνακοπούλου Αικατερίνη.

Ακολούθησε συγκινητικό βιογραφικό video του συγγραφέα Μαλλιά Θεόδωρου με  πλούσια Επιστημονική, Κοινωνική και Πολιτιστική  δράση καθώς και μία συναισθηματικά φορτισμένη παρουσίαση του δίγλωσσου βιβλίου λευκώματος, με τίτλο «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ-ΑΡΧΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΘΑΝΑΤΟ-ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» από τον φιλόλογο και συγγραφέα Δημητρόπουλο Φώτη.

Ένα άκρως επιμορφωτικό βιβλίο  για την απανταχού Νεολαία μας που θεωρείται τιμή για την Πόλη μας και την χώρα μας να είναι υπο την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού,

Η Συναυλία του Διεθνώς αναγνωρισμένου Συνθέτη Αλέξανδρου Χάχαλη δημιούργησε την αισθητική διάσταση της εκδήλωσης με του γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες, Αγάπη Παπαμήτσου, Νικόλα Καραγκιαούρη, Νίκο Τουλιάτο, Βασίλη Καλαντζή, Γαβριήλ Καμάρη, Κώστα Γιαλίνη, Σοφία Παπαδοπούλου και Διώνη Αγγελοπούλου και το Φωνητικό Σχήμα με τους: Aρχιχορωδό Κατερίνα Πολυμενάκου, με τους Γιάννη Γκοτσόπουλο, Μαρία Θωμά, Εύη Κοζανιτά, Ηλίας Κουρτέσης, Ελένη Πισμοπούλου και Δήμητρα Τσιλιμπότη.

Εντυπωσίασαν οι χορογραφίες με παιδιά του Σωματείου  «ΣΟΓΙΟΥΖ» υπό την Διεύθυνση της Χορογράφου κυρίας, Μιλένας Σινενλίκοβα, επίτιμη συμμετοχή  του Προξενείο της  Ρωσικής Ομοσπονδίας  Πελοποννήσου   .

Η Έκθεση Εικαστικών δημιουργών του Συλλόγου έδωσε την δική της  πινελιά στην εκδήλωση με τους καλλιτέχνες:   Αμαξάς Γεώργιος,  Αντωνακοπούλου Αικατερίνη,  Αρταβάνης Κώστας, Γιάχου Γεωργία,  Θεανίδης Βασίλης, Θεοδωροπούλου Μαρινέλα,   Κανελλάκης Γιώργος,  Κλώνης Θεοφάνης,   Μαλλιάς Θεόδωρος, Μικές Βασίλης, Μπουζούκα Ελένη, Μωραίτη Αικατερίνη, Νικολέρη Όλγα,  Παπαθεοδώρου Γρηγόρης, Μπετενίτης Νικόλαος,  Σουρβίνου Ελπίδα, Τσιρώνης Νικόλαος,  Φουρφουρή Κων/να,  Φραγκάκη Ευσταθία,  Χείρας Δημήτρης, Χρύσανθος,

Το δικό της χρώμα έδωσε και η Συντονίστρια της εκδήλωσης Γεωργία Παπαντωνοπούλου.

Η εκδήλωση ήταν υπο την αιγίδα του Δήμου Πατρέων και την συμβολή του ΤΕΙ Πάτρας με την χορηγική στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός Σ. Απόλλωνος Ναός, Συμμετέχοντες Σύλλογοι: Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών, Σοροπτιμιστικός όμιλος Πάτρας, Λέσχη, Περιπατητών, Δρομέων, Μαραθωνοδρόμων, Αχαίας, Σύλλογος Δρομέων Υγείας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» -  ΜΑΛΛΙΑΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ

(Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture