Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι δράσεις του 1ου Patras Pride στο Μόλο Αγίου Νικολάου - Συναυλίες, workshop και πορεία στους δρόμους

Πάτρα: Οι δράσεις του 1ου Patras Pride σ...

Στις 17 και 18 Ιουνίου

Στις 17  και 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα οι εκδηλώσεις του 1ου Patras Pride. Ο βασικός κορμός των εκδηλώσεων του διημέρου θα γίνουν στο  Μόλο Αγίου Νικολάου ενώ θα κορυφωθούν με πολύχρωμη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι διοργανωτές ετοιμάζουν μια ποικιλία δράσεων όπως συναυλίες, workshop και άλλα.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα γίνονται και δράσεις για την ενίσχυση των σκοπών του φεστιβάλ, όπως το πάρτυ που ετοιμάζεται στην Αθήνα τον Μάιο. Αντίστοιχη πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε προ ημέρων και στην Πάτρα.

Όπως αναφέρει η οργανωτική ομάδα, "Ζώντας στην πόλη της Πάτρας, όπου οι νοοτροπίες της κλειστής κοινωνίας για χρόνια δεν επιτρέπουν την ελεύθερη έκφραση της διαφορετικότητας, ήρθε η ώρα η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανς, Κουήρ, Ίντερσεξ) και οι υποστηρικτές της να υψώσουν τη φωνή τους για να διεκδικήσουν το δημόσιο χώρο και να υπερασπιστούν την υπόστασή τους.

Στην Ελλάδα του σήμερα όπου η οικογένεια, η εκπαίδευση, η εκκλησία, τα ΜΜΕ επιβάλλουν μία κυρίαρχη ιδεολογία, ένα αυστηρά περιοριστικό σύστημα κανόνων, που οδηγεί στην εμφάνιση του στερεότυπου της "φυσιολογικής" συμπεριφοράς, η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα παραμένει αφανής και στερείται βασικών δικαιωμάτων.

Κάθε έκφραση της ατομικότητας που εναντιώνεται στο στερεότυπο αυτό υφίσταται στιγματισμό, κοινωνικό αποκλεισμό, ακόμη και στοχοποίηση.

Τα περιστατικά ομοφοβικής/τρανσφοβικής βίας τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί δραματικά, γεγονός που συνδέεται άρρηκτα με την άνοδο και νομιμοποίηση του φασισμού στη χώρα μας.

Στην Πάτρα η εκκλησία απροκάλυπτα στοχοποιεί τη διαφορετικότητα χτυπώντας πένθιμα τις καμπάνες της όταν εμείς τολμάμε να εμφανιστούμε.

Το σύμφωνο συμβίωσης επεκτάθηκε και στα ομόφυλα ζευγάρια, χωρίς παρ’ όλα αυτά να έχει επιτευχθεί ισότητα και ισονομία.

Αφουγκραζόμενοι τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα στην επαρχία και ειδικότερα στην Πάτρα, παίρνουμε την πρωτοβουλία και οργανωνόμαστε συλλογικά για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, για την απελευθέρωση του φύλου και της σεξουαλικότητας, ενάντια στην καταπίεση και τις διακρίσεις.

Είμαστε κομμάτι της ίδιας κοινωνίας και ζητάμε την αξιοπρεπή και αρμονική συμβίωση που μας αρμόζει, γιορτάζοντας την πολυχρωμία μας.

Ενωνόμαστε και βγαίνουμε μπροστά μαζί με αλληλέγγυες κοινωνικές ομάδες και συλλογικότητες απαιτώντας το χώρο που ανήκει τόσο σε εμάς όσο και σε όλους, στην πόλη μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Οι δράσεις που θα πλαισιώσουν το 1ο Patras Pride-"Οι άνθρωποι πρέπει να σταματήσουν να κρύβονται"λένε οι διοργανωτές

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις