Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Μήνας Οδοντωτού ο Μάιος- Οι εκδηλώσεις για τα 120 χρόνια λειτουργίας του, το Μουσείο και οι ημέρες με τα μειωμένα εισιτήρια

Αχαΐα: Μήνας Οδοντωτού ο Μάιος- Οι εκδηλ...

Μεγάλωσε αλλά παραμένει πάντα... νέος

Μήνα του Οδοντωτού σχεδιάζουν να καθιερώσουν τον Μάιο οι εμπλεκόμενοι φορείς της Αχαΐας και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ήδη από φέτος διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ειδικές τιμές για τη μεταφορά σχολείων αλλά και ομάδων επιβατών.

Συγκεκριμένα για όλα τα σχολεία, από Δευτέρα έως Παρασκευή η τιμή του εισιτηρίου προσδιορίζεται στα 3,3 ευρώ ανά διαδρομή. Η ίδια τιμή θα ισχύει και για ομάδες επιβατών άνω των 6 ατόμων τις Τρίτες 10, 17 και 24 Μαΐου και τις Πέμπτες 12,, 19, και 26 Μαΐου.

Επίσης την Κυριακή 22 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας προβλέπεται έκπτωση 30% σε όσους ταξιδέψουν με τον Οδοντωτό.

Παράλληλα τρέχουν και οι διαδικασίες για τη δημιουργία, στο Διακοφτό, Κέντρο Ενημέρωση και Μουσείο του Οδοντωτού. Ήδη έχει τελειώσει η πλήρης ανακαίνιση του κτιρίου και οι αναμένεται η παράδοσή του προκειμένου να τοποθετηθούν στον χώρο τα αντικείμενα και το μουσειακό υλικό που θα εκτίθεται.

Για όλα αυτά, αλλά και για την ιστορία του αγαπημένου Οδοντωτού, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού, Γιάννης Καραπαναγιώτης. Όπως μας θύμισε ο κ. Καραπαναγιώτης το πρώτο δρομολόγιο του ξεχωριστού και μοναδικού στη χώρα Οδοντωτού, πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου 1896, με τις εργασίες για την κατασκευή του να έχουν ξεκινήσει έξι χρόνια νωρίτερα.

«Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, η χαράδρα αντηχούσε από τα φουρνέλα προκειμένου να δημιουργηθούν τα περάσματα του Οδοντωτού. Τελικά μετά από 6 χρόνια εργασιών το έργο ολοκληρώθηκε και τελικά το τραινάκι έβγαλε τα Καλάβρυτα από την απομόνωσή του. Τα συνέδεσε με τα πεδινά κι έδωσε τη δυνατότητα μεταφοράς επιβατών κι εμπορευμάτων», εξήγησε. Ακόμα και σήμερα, 120 χρόνια μετά, συνεχίζει τα δρομολόγιά του και μάλιστα παρατηρείται αύξηση της κίνησης κατά 20%.

«Τα καινούργια βαγόνια που παραλήφθηκαν το 2007 έχουν δυνατότητα μεταφοράς 108 ατόμων το καθένα και ειδικά αυτή την εποχή με τις εκδρομές, πολλές μέρες δε η ζήτηση είναι τέτοια που μπαίνει και δεύτερο βαγόνι», επισήμανε ο κ. Καραπαναγιώτης.

Η ανάδειξη της μοναδικότητας του Οδοντωτού Διακοπτού-Καλαβρύτων και του Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού, που πρόσφατα εντάχθηκε στο δίκτυο γεωπάρκων της UNESCO, είναι οι βασικοί πυλώνες του προγράμματος που θα  περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις στο Διακοπτό και τα Καλάβρυτα, όπως: ημερίδες, εκδηλώσεις γαστρονομίας με τοπικά προϊόντα, μουσικές εκδηλώσεις, το ετήσιο πέρασμα του Φαραγγιού του Βουραϊκού, έκδοση και παρουσίαση βιβλίου σε συνεργασία με το Λύκειο Διακοπτού με τίτλο «Ο Μουντζούρης στη Μηχανή του Χρόνου: Οδοντωτός Διακοπτού-Καλαβρύτων 1896-2016» και άλλες που ήδη σχεδιάζονται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις