Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το 1ο Λύκειο Ναυπάκτου και το Μουσικό Σχολείο Πατρών παρουσίασαν «Το μεγάλο μας τσίρκο»

Το 1ο Λύκειο Ναυπάκτου και το Μουσικό Σχ...

Την Κυριακή 3 Απριλίου στο Παπαχαραλάμπειο Μέγαρο

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 στην κατάμεστη αίθουσα του Παπαχαραλαμπείου Μεγάρου της Ναυπάκτου το έργο του Ιακώβου Καμπανέλλη «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» από το Λύκειο Ναυπάκτου, σε συνεργασία με την πολυπληθή Ορχήστρα, τη Μικτή χορωδία, καθώς και το Τμήμα Ελεύθερης Έκφρασης του Μουσικού Σχολείου Πατρών.

Σε βαθύ κλίμα συγκίνησης ήχησαν οι φωνές των μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου, οι οποίοι έδωσαν πνοή στη νεότερη ιστορία του ελληνισμού μέσα από το έργο του Ιακώβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας Τσίρκο».

Οι μαθητές της χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Πατρών τραγούδησαν για την ομορφιά, για την πίστη στον αγώνα, για την προσήλωση στις αξίες, στις ρίζες, στις παραδόσεις  του λαού μας, για να μεταδώσουν την ελπίδα, μέσα από το μνημειώδες σύνθεμα του Σταύρου Ξαρχάκου.

Τα σκηνικά της παράστασης επιμελήθηκε ο ζωγράφος Βασίλης Λουκόπουλος, ενώ την Σκηνοθεσία και οργάνωση παραγωγής οι καθηγητές του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου  Μπελέκος Θέμης (φιλόλογος), Μπεζαΐτης Ηρακλής (μαθηματικός),και Χριστοπούλου Κλεοπάτρα (οικονομολόγος).

Την ευθύνη για την Ενορχήστρωση - Εναρμόνιση, Διδασκαλία και Διεύθυνση Μουσικών Συνόλων είχε ο Υποδιευθυντής και  Καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών του Μουσικού Σχολείου Πατρών Τάσος Καραγιάννης (Μουσικολόγος - Συνθέτης).

Αξιοσημείωτο παραμένει το γεγονός ότι μαθητές και καθηγητές διέθεσαν εαυτόν για τις πολύωρες πρόβες του εγχειρήματος, εκτός ωρών διδασκαλίας και εκτός του ωρολογίου προγράμματος του σχολείου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture