Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές

Ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου στις διε...

Καταλύτης για τα κέρδη στα χρηματιστήρια

Το πετρέλαιο ήταν ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής της χθεσινής συνεδρίασης στις διεθνείς αγορές, καθώς το ημερήσιο άλμα της τάξης του 5% λειτούργησε καταλυτικά, για να κλείσουν με θετικά πρόσημα τα περισσότερα χρηματιστήρια και να βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα που είχε βαρύνει μετά το καμπανάκι του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία προχθές.

Οι τιμές του μαύρου χρυσού κινήθηκαν ισχυρά ανοδικά προσεγγίζοντας εκ νέου τα επίπεδα των 40 δολ./βαρέλι, λαμβάνοντας ώθηση αφενός από την απρόσμενη μείωση των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ, αφετέρου από τις αυξανόμενες προσδοκίες για ανάληψη πρωτοβουλιών από τις παραγωγούς χώρες ώστε να ελεγχθεί το φαινόμενο της υπερπροσφοράς.

Οι προσδοκίες αυτές τροφοδοτήθηκαν από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Κουβέιτ στον ΟΠΕΚ που δήλωσε ότι οι χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ θα καταλήξουν σε συμφωνία για «πάγωμα» της παραγωγής στις 17 Απριλίου ακόμα και χωρίς τη συμμετοχή του Ιράν. Αργά χθες το βράδυ, το πετρέλαιο μπρεντ διαπραγματευόταν στα 39,78 δολ./βαρέλι και το αμερικανικό αργό στα 37,71 δολ./βαρέλι, αμφότερα με άνοδο 5,1%.

Τα κέρδη στη Wall Street, πάντως, περιορίστηκαν μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που έδειξαν ότι ορισμένα μέλη του ΔΣ είχαν ταχθεί υπέρ μιας αύξησης επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση (27 Απριλίου). Αυτό όμως είναι κάτι που δύσκολα θα συμβεί δεδομένων των πρόσφατων διαβεβαιώσεων που έδωσε η επικεφαλής της Fed Τζάνετ Γέλεν ότι θα προχωρήσει με «προσεκτικές κινήσεις» αλλά και της εκτίμησης άλλων μελών του ΔΣ ότι μια αύξηση τον Απρίλιο θα αποτύπωνε αίσθηση του επείγοντος για την σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής που δεν ενδείκνυται στις παρούσες συνθήκες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά