Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έφυγε από τη ζωή ο Λεωνίδας Γεωργιόπουλος, ο άνθρωπος που επί δεκαετίες καλωσόριζε τους σινεφίλ στην αίθουσα «Δαναός»

Έφυγε από τη ζωή ο Λεωνίδας Γεωργιόπουλο...

Πατρινοί φοιτητές, λάτρεις του σινεμά τον θυμούνται να στέκει πάντα στην είσοδο του Δαναού

Μία δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή και αφορά σε έναν άνθρωπο που συνδέθηκε για χρόνια με την κινηματογραφική αίθουσα Δαναός στην Αθήνα.

Την Τρίτη 5 Απριλίου 2016 έφυγε από τη ζωή ο Λεωνίδας Γεωργιόπουλος, ο κύριος Λεωνίδας της καρδιάς μας και του σινεμά μας, ο οποίος για παραπάνω από 30 χρόνια καλωσόριζε το κοινό της Αθήνας στην πόρτα του «Δαναού», όπως αναφέρει ανάρτηση του flix.gr.

Ο Λεωνίδας Γεωργιόπουλος ξεκίνησε να εργάζεται το 1985 στην αίθουσα Δαναός, αφήνοντας το αποτύπωμά του στην είσοδο του κινηματογράφου, ενώ συνταξιοδοτήθηκε το 2014. Μία από τις αγαπημένες του ιστορίες αφορούν στην προβολή της Οσκαρικής ταινίας «Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας» του Μπερτολούτσι.

Σύμφωνα με τη δική του περιγραφή, όπως γράφει το flix.gr, το πρώτο Σάββατο της προβολής της ταινίας στον Δαναό, η προσέλευση των θεατών ήταν τόσο μεγάλη, φτάνοντας στο σημείο να εμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Κηφισίας ενώ ο ίδιος αναγκάστηκε να καλέσει την Τροχαία να βάλει μία τάξη!

Αγαπούσε πολύ το ευρωπαϊκό σινεμά και αγαπημένοι του σκηνοθέτες ήταν ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και ο Βιμ Βέντερς ενώ κάθε Σεπτέμβρη με την έναρξη της σεζόν, ανυπομονούσε να ξανασυναντήσει τους θαμώνες, με τους οποίους είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις όλα αυτά τα χρόνια.

Να προσθέσουμε πως ο Δαναός είναι από τις πιο ωραίες και άνετες κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας, στην περιοχή των Αμπελοκήπων και πως στον Δαναό φιλοξενούνται εδώ και χρόνια και οι προβολές ταινιών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture