Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Αυθαίρετη οριοθέτηση των περιοχών του Πάρκου Χελμού Βουραϊκού

Αυθαίρετη οριοθέτηση των περιοχών του Πά...

Του Αλέξη Λεχουρίτη

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τον διάλογο που εξελίσσεται μετά την δημοσιοποίηση της ανοιχτής επιστολής προς τους υποψήφιους των προσεχών εκλογών και καταθέτω την άποψή μου.

Η πλειοψηφία των κατοίκων Καλαβρύτων και Διακοπτού  γνωρίζω ότι δεν είναι εναντίον του Εθνικού Πάρκου Χελμού Βουραϊκού. Αντίθετα, επιζητούν τη προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης γιατί οι πιο πολλοί μεγάλωσαν σε αυτή, την αγαπούν, ζουν στην περιοχή και φυσικά τους ενδιαφέρει το μέλλον της.

Αντιδρούν όμως στην αυθαίρετη οριοθέτηση των περιοχών του Πάρκου, που έγινε εσπευσμένα της τελευταία ημέρα της καταρρέουσας κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία, με υπουργική απόφαση η οποία δε συμπεριέλαβε περιοχές με σπάνια και ιδιαίτερα γνωρίσματα, ενέταξε όμως στο Πάρκο περιοχές αγροτικές χωρίς ιδιαιτερότητα περιβαλλοντική ή βιολογική, στερώντας έτσι από τους κατοίκους το δικαίωμα χρήσης και αξιοποίησης των νομίμων περιουσιών τους.

Η συντονιστική επιτροπή που έχουν φτιάξει οι κάτοικοι εναντίον αυτής της συγκεκριμένης ΚΥΑ και όχι εναντίον του Πάρκου ή του Φορέα Διαχείρισης. Και κατά τη γνώμη μου σωστά ζητά από τους υποψήφιους να δεσμευθούν ότι θα πράξουν τα αυτονόητα, να συνδράμουν δηλαδή ώστε η πολιτεία να προστατεύσει. ό,τι πρέπει να προστατευθεί και να αποδεσμεύσει ό,τι εντελώς αδικαιολόγητα και αυθαίρετα έχει δεσμευθεί.

Αλέξης Λεχουρίτης

Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Καλαβρύτων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις