Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: "Ο ξένος των νερών" για την παγκόσμια Ημέρα Ποίησης τη Δευτέρα στον "Απόλλωνα"

Πάτρα: "Ο ξένος των νερών" για...

Συμμετέχουν έξι πατρινοί ποιητές

Η Πάτρα γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα ποίησης με μια εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν έξι πατρινοί ποιητές, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο και το Δημοτικό Ωδείο.

Η εκδήλωση διοργανώνεται τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ποίησης.

 

Ειδικά για την εκδήλωση , έξι πατρινοί ποιητές (Σπύρος Βρεττός , Γιάννης Ζαρκάδης,  Δημήτρης Κάβουρας, Διονύσης Καρατζάς,  Βασίλης Λαδάς,  και Κώστας Λογαράς ) έγραψαν από ένα ποίημα για την προσφυγιά  καθώς ο τίτλος της «Ο ξένος των νερών» είναι εμπνευσμένος από στίχο του ιρανού ποιητή και πρόσφυγα, Φερεϊντούν Φαριάντ (1949-2012).

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα διαβαστούν και κείμενα της Κικής Δημουλά για την ποίηση. Τα ποιήματα και τα κείμενα θα διαβάσουν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Κ. Καζάκος, ο ηθοποιός Γεράσιμος Ντάβαρης και η ηθοποιός Ελένη Καλαντζοπούλου από το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας .

 

Τα ποιήματα θα συμπεριληφθούν σε μια συλλεκτική έκδοση, η οποία θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αντίτυπων. Για τις ανάγκες της έκδοσης , από το εικαστικό εργαστήρι του Δήμου Πατρέων παραχωρήθηκαν δωρεάν έργα φτιαγμένα από τους έφηβους μαθητές , τα οποία έχουν ως θέμα το προσφυγικό.

 

 

Τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης  έχει το κουαρτέτο του Δημοτικού Ωδείου Πατρών που απαρτίζουν οι:

 

Σαφάροβα Μαριάννα – Βιολί

Σελαλμαζίδη Άλλα – Βιολί

Σμαγκούλοβ Ρόμπερτ – Βιόλα

Κομισσάροβ Νικολάϊ – Βιολοντσέλλο

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και της συμμετοχής του κουαρτέτου σε αυτή θα ακουστούν έργα των:

 

1.      J. Haydn  -  Quartetto “Fifth” Allegro

 

2.      M. Ravel – Quartetto  “Allegro moderato”

 

3.      Ν. Σκαλκώτας – «Ερωτικός»

 

«Αρκαδικός»

 

«Κλέφτικος»

 

 

 

* Από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων γίνεται γνωστό, πως όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση « Ο ξένος των νερών», η  οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων», τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 8.00 το βράδυ, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης , μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2610-361-526 (υπεύθυνη κ. Χαρά Καραγιάννη), προκειμένου να κλείσουν εγκαίρως θέση λόγω τα ύπαρξης μεγάλου ενδιαφέροντος .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture