Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η "συγγνώμη" του Μουζάλα για τη "Μακεδονία" - "Είναι γκάφα", παραδέχεται, αλλά ο Καμμένος ζητάει την παραίτησή του

Η "συγγνώμη" του Μουζάλα για τ...

Αντιδράσεις από τη ΝΔ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος ζητάει την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα, επειδή ανέφερε τα Σκόπια ως "Μακεδονία" (πρώτο το thebest.gr στις 21:34 ανέβασε τη σχτική είδηση (Και ο Έλληνας Υπουργός Γιάννης Μουζάλας αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία»- ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ), παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Μουζάλας μίλησε για γκάφα και ζήτησε συγγνώμη.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε δήλωση του Γιάννη Μουζάλα κατά την οποία αποκάλεσε την ΠΓΔΜ, Μακεδονία. «Να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την πλευρά του ο υπουργός, σε δηλώσεις του έκανε λόγω για γκάφα, κάτι που είπε εκ παραδρομής.

«Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και καταλογίζει στον Γιάννη Μουζάλα ότι «ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων».

Προσθέτει ότι «το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες» και καλεί τον Γιάννη Μουζάλα να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του.

Τι απαντά ο Γιάννης Μουζάλας

«Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα» είπε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μέσω του Αθήνα 9.84.

Κατά τη δήλωσή του στο ΣΚΑΙ ο Γιάννης Μουζάλας χρησιμοποίησε τις ονομασίες Σκόπια και ΠΓΔΜ ενώ σε ένα σημείο ανέφερε το όνομα «Μακεδονία».

«Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία και την ελπίδα παίξανε βρόμικο παιχνίδι οργανώσεις οι οποίες ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές ή αλληλέγγυοι, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τους πραγματικούς, εθελοντές, αλληλέγγυους και τις ΜΚΟ που βοηθάνε στην Ειδομένη και οργανώσανε το πέρασμά τους στη Μακεδονία» είπε χαρακτηριστικά σε κάποιο σημείο.

 

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις