Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέταρτος προορισμός παγκοσμίως για γάμους η Ελλάδα

Τέταρτος προορισμός παγκοσμίως για γάμους η Ελλάδα

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Χαβάη

Το Παρατηρητήριο Γάμων στο Εξωτερικό, δημοσίευσε έρευνα για τις χώρες που οι άνθρωποι επιθυμούν να παντρευτούν και στον κατάλογο η Ελλάδα καταλαμβάνει την τέταρτη θέση.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Χαβάη και άλλα νησιά, που αποκαλούνται ως «τροπικές χώρες», ενώ ακολουθεί η Ιταλία, η οποία είναι πρώτη στην Ευρώπη. Στην Τρίτη θέση παγκοσμίως βρίσκεται η Γαλλία, ακολουθεί η Ελλάδα και την πεντάδα κλείνει η Ινδία.

Η έρευνα αυτή δημοσιεύθηκε με αφορμή ένα διεθνές συνέδριο γραφείων οργάνωσης γάμων στο Ραβέλο, στην ακτή Αμάλφι (Ιταλία), με το Παρατηρητήριο να αναφέρει ότι ο «γαμήλιος τουρισμός» συνιστά έναν ουσιαστικό οικονομικό πόρο: το 2015 ο κύκλος εργασιών του τομέα ξεπέρασε στην Ιταλία τα 400 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 350 εκατομμυρίων το 2014 και 200 εκατ. το 2013.

Σύμφωνα με τη συντονίστρια του Παρατηρητιρίου, «η Ιταλία, ως γαμήλιος προορισμός, έχει μια τεράστια δυναμική και προσωπικότητες της μεγάλης οθόνης όπως η Σοφία Κόπολα, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Τομ Κρουζ δεν έκαναν λάθος επιλέγοντας να παντρευτούν εδώ».

Το μέσο κόστος μιας γαμήλιας τελετής ανέρχεται σε 50.000 ευρώ, για ένα διάστημα κατά μέσο όρο τρεισήμισι ημερών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις