Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Τα 120α γενέθλια του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου - Εορταστική εκδήλωση την Πέμπτη

Αχαΐα: Τα 120α γενέθλια του Οδοντωτού Σι...

Στο Διακοπτό

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 συμπληρώνονται 120 χρόνια λειτουργίας του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου Διακοφτού – Καλαβρύτων, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1896 την ίδια μέρα.

Ο Σύλλογος Φίλων Οδοντωτού διοργανώνει την Πέμπτη στις 7.00 το απόγευμα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Διακοφτού, εκδήλωση για να τιμηθεί αυτή η επέτειος. Μεταξύ άλλων, θα γίνει φωταγώγηση της Μουσειακής Ατμομηχανής  Δ-Κ8003, προβολές βίντεο, μουσική και κεράσματα από τα μέλη του Συλλόγου, μαζί με ευχές για έναν Οδοντωτό χιλιόχρονο, καλοτάξιδο ασφαλή και πάντα γεμάτο με κόσμο απ' όλο τον κόσμο.

Η εκδήλωση της Πέμπτης σηματοδοτεί την αρχή της σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνονται φέτος σε Διακοπτό και Καλάβρυτα, για να τιμηθούν τα 120 χρόνια του Οδοντωτού, σε συνεργασία του Δημου Αιγιαλείας και της ΔΗΚΕΠΑ, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Δήμο Καλαβρύτων, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, το Σύλλογο Φίλων Οδοντωτού, το Σύλλογο Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας του Περιβάλλοντος Καλαβρύτων, την Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε. και το Λύκειο Διακοπτού. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα φέτος το Μάιο-Ιούνιο, αναμένεται να ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα και οι διοργανωτές σκοπεύουν να προχωρήσουν σε δράσεις που θα δώσουν πανελλήνια προβολή στην περιοχή, με 'όχημα' τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο που έτσι κι αλλιώς αποτελεί ένα από τα ισχυρά τουριστικά 'ατού' για τους Δήμους Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.

filodimos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις